misto.zp.ua

Миротворцем в українських освітніх конфліктах обрано екс-запоріжця Сергія Горбачова

Миротворцем в українських освітніх конфліктах обрано екс-запоріжця Сергія Горбачова

Міністерство освіти та науки України визначилося з кандидатурою освітнього омбудсмена. Ним став колишній запоріжець Сергій Горбачов, який змагався на конкурсних засадах ще з двома кандидатками. Про це минулої п’ятниці одночасно сповістили МОН України, міністр Лілія Гриневич, кілька освітянських сайтів.

Інститут освітнього омбудсмена, що захищатиме права школярів, студентів, а також педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників, за минулорічним рішенням уряду мав з’явитися з 1 січня 2019 року. Конкурс на посаду керівника установи МОН оголосило 17 травня 2019 року, створивши комісію для відбору кандидатів.

Конкуренцію Сергію Горбачову склали фахові спеціалістки – професійна юристка з досвідом роботи зі складними підлітками Ірина Яковець та правозахисниця Олеся Ващук. Усі троє представили комісії свої програми та відео-візитівки.

Задля прозорості та узгодження з громадськістю міністерство вирішило викласти їх у соцмережі, але новаторські українські ініціативи викликали нездорову цікавість у північних сусідів. “Ми були дуже розчаровані, коли сотні ботів-іноземців з порожніми сторінками включилися у «лайкання» та коментування цих відео. В результаті ми прийняли рішення взагалі не враховувати цей аспект”, – зауважила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, пообіцявши надалі зробити систему взаємодії з громадськістю неприступною для заздрих зайд.

Ключовим фактором під час прийняття рішення стало знання системи освіти на різних, у тому числі управлінських рівнях,  розуміння цінностей та суті реформ, які розпочаті в освіті. Сергій Горбачов, на думку членів комісії, – єдиний з кандидатів, що володіє цими якостями в комплексі та має сформоване розуміння того, що таке педагогіка партнерства. До того ж, про нього високої думки громадські та міжнародні організації, які залучені в упровадження реформи.

Нагадаємо, що з 1984 року по завершенні навчання у Запорізькому національному університеті [на той час — Запорізький державний педагогічний інститут] Сергій Іванович Горбачов кілька роківвикладав російську мову та літературу у запорізьких школах №№ 49, 31, 9.

У 1990 році створив один із перших освітніх закладів нового типу – «Ліцей «Логос», яким керував до 1996 року.

Потім оволодів фаховими навичками з журналістики, фотографії, інфографіки, видавничої справи, переїхав до Києва, а з 2006 по 2013 роки керував інформаційним центром видання «Коммерсантъ-Украина».

З початком Революції гідності став волонтером. У січні-лютому 2014 року створював інтерактивну карту «Протести в Україні», а з лютого того ж року започаткував карту «Звідкіля родом загиблі у Києві», яку з болем доповнює дотепер.

 Влітку 2015 року Сергій Іванович виграв перший в Україні конкурс на посаду директора київської школи № 148 імені Івана Багряного, де викладав також медіаграмотність та зарубіжну літературу.

З травня 2016 року є членом Колегії при МОН та має досвід успішної співпраці з Державною службою якості освіти.

Як повідомив Сергій Горбачов на своїй сторінці в Фейсбуці, рішення про затвердження його на посаду має ухвалити Кабмін. Воно визначить дату набуття  повноважень. Після цього потрібно буде сформувати службу освітнього омбудсмена, яка має приймати заяви та опрацювати їх.

Для того, щоб будь-які звернення або скарги, які отримуватиме освітній омбудсмен, могли бути розглянуті по суті, вони мають відповідати вимогам, які сформульовані в досить складному офіційному документі. “Відразу після набуття повноважень напишу людською мовою детальні роз’яснення та рекомендації щодо підготовки та подання звернень. Також буде відкрита електронна форма реєстрації, де можна буде подати заяву на участь у діяльності Служби освітнього омбудсмена. Нам дуже потрібні вмотивовані і компетентні колеги”, – запросив Сергій Іванович.

Бажаємо успіхів нашому земляку на новій посаді! Слідкуйте за його повідомленнями на Фейсбук-сторінці Сергій Горбачов/Sergii Gorbachov


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в