misto.zp.ua

Майстер-перукар Лілія Синиця: «Народні рецепти можуть врятувати волосся від випадіння»

Майстер-перукар Лілія Синиця: «Народні рецепти можуть врятувати волосся від випадіння»

Генетичний код клітин, засоби догляду за тілом (шампуні, маски, кондиціонери), стан навколишнього середовища, а також сезонні фактори – все це впливає на ріст волосся. Як боротися з ламкістю, врятувати від пересушування та запобігти випадінню волосся «Порогам» розповіла майстер-перукар Лілія Синиця.

- Ліля, розкажіть, як визначити, що волосся випадає надмірно і йому необхідне лікування?

- У випадінні волосся насправді немає нічого страшного, тому що це природне явище. Організм міняє старі відмерлі клітини на нові. Якщо людина втрачає щодня близько 30-50 волосин – це нормально, але якщо ж 50-80, то варто задуматися й взятися за їхнє лікування.

- Що впливає на випадіння волосся?

- Надмірний стрес вважається однією з найчастіших причин випадіння волосся як у жінок, так і в чоловіків. Стрес зменшує кількість корисних речовин у клітинах крові, що заважає волоссю отримувати необхідне живлення. Що стосується чоловіків, то на випадіння волосся в них також серйозно впливає вироблення гормонів – зайвий вміст тестостерону може спровокувати раннє облисіння.

- Чи впливає харчування на здоров'я волосся?

- Безумовно! Правильне харчування – запорука здоров'я не тільки волосся, а й також нігтів, кольору шкіри та й організму в цілому. Жирна їжа не досить добре впливає на стан волосся. Надмірне вживання тваринних жирів може призвести до того, що шкіра голови стане жирною. В такому випадку слід чергувати вживання тваринних жирів з рослинними. Одним із найпотрібніших мікроелементів для волосся є залізо. Варто додавати в їжу яловичину, фініки, інжир, і проблема випадіння волосся не турбуватиме вас.

- Що ще може спровокувати випадіння волосся?

- Крім зазначених причин, на випадіння волосся впливає часте його фарбування, виснажливі дієти, відсутність свіжого повітря. Волосся ніби віддзеркалює ті проблеми, які є в організмі. Величезної шкоди йому завдають дієти з обмеженим вживанням білка рослинного й тваринного походження. Через нестачу вологи в організмі шкіра голови може стати сухою, тому в день слід випивати близько одного-півтора літра води. Якщо ви виявили подібні проблеми, потрібно провести консультацію з трихологом, щоб дізнатися точні причини та отримати адекватне лікування.

- Чи правда, що в певну пору року випадіння волосся посилюється? Коли це відбувається і які причини?

- Навесні і восени дійсно може спостерігатися дещо посилене, у порівнянні з нормою, випадіння волосся. Навесні це відбувається через авітаміноз, знижений імунітет, нестача вітаміну D. А осінь потрапляє в «групу ризику» у зв’язку з загостренням депресивних станів і настроїв. Нерідко влітку дівчата зловживають засмагою. І все це пізніше позначається на стані волосся. Також випадіння може бути пов'язане з носінням головних уборів, «пересушуванням» волосся, нестачею деяких речовин у їжі тощо.

- Як довго може тривати так зване сезонне випадіння волосся?

- Сезонне випадіння – це свого роду замкнене коло: чим більше волосся випадає, тим сильніше депресія. А чим сильніша депресія, тим більше випадає. Не дозволяйте собі піддаватися негативу! В основному таке випадіння триває півтора-три місяці, а потім проходить. Волосся відновлюється саме по собі.

- Чи можна допомогти волоссю самостійно?

- Звичайно. Це можна зробити вдома. Необхідно максимально усунути провокуючі чинники, нормалізувати режим харчування, сон. А при необхідності звернутися до ендокринолога. Також ви можете принести користь волоссю своїми ж руками – за допомогою самомасажу голови. Такий масаж рекомендований при всіх типах шкіри голови. Волосиста частина голови масажується «штовхаючими» і «зрушуючими» шкіру рухами:

1. Треба розтерти шкіру голови пальцями з лоба й до потилиці. Спочатку зробити декілька прямолінійних рухів, потім кругових. Починати від середини лоба, переміщуючись до скронь. Виконати приблизно 15-20 рухів.

2. Виконувати ті ж самі процедури, тільки перпендикулярно.

 3. Рухи виконувати широко розставленими пальцями. Руки розташовувати над вушними раковинами й зміщувати шкіру до середини голови. Тоді руки слід переміщувати на лоб і потилицю, робити ті ж рухи до центру тім'яної долі. Виконати 5-10 рухів.

4. По черзі кожною рукою виконувати «прогладжування» шкіри голови від лоба у напрямку до потилиці.

- Чи можна робити естетичні процедури, щоб приховати недоліки волосся?

- Коли волосся починає рідшати, хочеться якось замаскувати процес: додати пишності за допомогою хімічної завивки, відвернути увагу від «просвічування» шкіри голови мелірованими прядками. Але на жаль, стандартні перукарські процедури можуть призвести до небажаних результатів – додаткового токсичного навантаження на шкіру голови. На період загострення випадання взагалі краще відмовитися від естетики.

- Що, на Вашу думку, найкраще для боротьби з випадінням волосся?

- На сьогодні одним із кращих і самодостатніх засобів у боротьбі з випадінням волосся можна вважати мезотерапію.

- А якщо проблем з випадінням волосся немає, однак хочеться запобігти цьому на майбутнє та покращити стан волосся, що порекомендуєте робити?

- У наш час, зайшовши у спеціалізовану крамницю або аптеку, досить легко знайти потрібні саме для нашого типу волосся шампуні, кондиціонери, маски. Але не всі вони будуть позитивно впливати на наше волосся. Тому я пропоную звернути увагу на народні рецепти. Вони прості в приготуванні та ні в якому разі не завдадуть шкоди волоссю, адже складаються винятково з природних компонентів. Звичайно, це не панацея. Такі маски допоможуть лише в тому разі, коли немає надто серйозної причини випадіння волосся. Ось декілька рецептів:

Рецепт 1: Цибуля – дієвий засіб. Натріть на тертці звичайну цибулину, відіжміть із неї сік і втирайте його в корені волосся. Укутайте голову. Через 20 хвилин промийте волосся. Якщо воно сильно випадає, то робіть цю процедуру через день.

Рецепт 2: Реп'яхова олія теж може допомогти вам врятувати волосся. Вона продається в аптеках і магазинах, що торгують так званою фітопродукцією. Олію слід втирати в коріння волосся. Однак після кожного подібного втирання голову треба добре промити, щоб волосся не здавалося жирним.

Рецепт 3: Безбарвна хна – відмінний засіб. Вона зміцнює коріння волосся і так само корисна, як і хна натуральна, тільки з неї видалений барвний пігмент. Тому можна не хвилюватись, що волосся пофарбується в який-небудь колір. Безбарвна хна забарвити нічого не може. Однак не плутайте її з білою хною! Біла хна використовується в косметології для знебарвлення волосся.

Олександра МИРОШНИЧЕНКО


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |