misto.zp.ua

“Майбутнє вже тут і зараз”: чому студенти ЗНУ підтримують Марш за клімат?

20 вересня у Києві відбудеться Марш за клімат (Global Climate Strike) – міжнародна акція, запланована одночасно у близько 115 країнах світу. Разом із запорізькими активістами до Кліматичного маршу приєднаються і студенти Запорізького Національного Університету. “ПОРОГИ” поспілкувалися із ними про свідоме ставлення до екології, еко-активізм та підтримку Міжнародного маршу за клімат.

Анастасія Торянік, біологічний факультет:

— Сейчас экологию скорее воспринимают не в классическом её понимании, как науку о взаимосвязях всего живого друг с другом и с окружающей средой, в которую активно вмешивался и вмешивается человек. Она стала популярной, как была в своё время популярна психология. В этом есть свои нюансы – всё упрощается и сводится к универсальным советам. Но я думаю, что это такая тенденция временна, чтобы в первую очередь привлечь внимание к проблеме.

Марш важен не только как возможность заявить молодёжи Запорожья о себе, что мы осводомлены и сознательны, что нас не нужно кормить обещаниями о том, как будет всё хорошо совсем скоро. Будущее уже здесь и сейчас, и важно осознавать что к глобальным климатическим изменениям привела именно деятельность человека, техническая революция. Кроме того, марш – это конечно ещё и площадка для обмена идеями, проектами, опытом. Надеюсь, у нас тоже будет возможность познакомиться с разными общественными организациями и внести свою лепту. Я ожидаю плодотворной работы и брейншторма.

.

 

 

Ельвіра Талібова, історичний факультет (міжнародні відносини):

— Декілька років тому я побачила відео, на якому купою непотребу були засмічені дитячі майданчики, парки. Це сміття (60% з якого пластик), яке погано перероблюється, або не перероблюється взагалі! Мені стало дуже прикро, що люди довели планету до такого стану. Тоді я вирішила, що почати щось змінювати зможу саме з себе. Почала глибше цікавитися цими питаннями, відмовилася від пластикових пакетів (і заборонила сім‘ї) та перейшла на еко-сумки. Я радію, що наше покоління розуміє, як важливо захищати екологію – це гріє мені душу. Підтримую Марш за клімат, бо хочу змін! Я хоч і залучаю людей у соц.мережах до цього, та все ж прагну чогось глобальнішого – щоб усі зрозуміли, що через декілька століть такого способу життя ми просто загинемо.

.

 

 

 

 

Ліна Лісняк, історичний факультет:

— Я заинтересовалась этой темой, потому что вижу что люди делают с планетой ужасные вещи. И как они пахабно относятся к своему дому, если можно так сказать. Меня волнуют проблемы с климатом, массовая вырубка лесов, загрязнение атмосферы углекислым газом и загрязнение окружающей среды. В последствии мы же сами будем страдать от того, что делаем сейчас. Климатический марш – это очень масштабное событие, которое должно произойти для нашего более менее нормального будущего.

 

.

 

 

 

 

Катерина Васюкова, факультет соціології та управління:

— Я начала интересоваться сортировкой мусора пол года назад и экологией в целом, эко товарами и тд. Потом я посмотрела видео о Шведской девочке, которая под парламентом вместо последнего урока стояла с плакатом о климате. Возник вопрос:«Почему?». Подняла статистику, посмотрела видео с климатическими изменениями, подняла причины. И о май гад! Начала смотреть и общаться с людьми, что они думают о мусоре, пластике в целом, что знают об этом, что предпринимают? Еду на марш климата, потому что это в порядке вещей для человека, который мыслит и видит дальше и больше чем собственный дом.

.

 

 

 

 

 

Олексій Шкарлет, історичний факультет:

— Зацікавився я темою екології близько 2-х років тому. У той час мої інтереси у політиці і урбаністиці зіштовхнулися і я почав вивчати що відбувається зі збором та переробкою сміття в інших країнах. У Західній Європі, Скандинавії та Північній Америці еко-активізм дуже популярний – там багато людей намагається мінімізувати свій негативний вплив на екологію та долучити до цього своїх друзів та знайомих, а великі корпорації підлаштовуються під ці тренди. В Україні ж, нажаль, ця тема поза великими містами є невисвітленою та непопулярною. Наприклад, у нас в Запоріжжі увесь екологічний дискурс починається та закінчується на питаннях заводських викидів. Тому і вирішив відвідати Кліматичний марш – тема екологічних проблем в Україні слабко розвинена і мені хотілося хоча б трохи це змінити.

.

 

 

 

 

Аделіна Рудзько, факультет фізичного виховання:

— Для меня очень важна тема экологии так как с каждым днём мы всё больше усугубляем проблемы окружающей среды, людям стоит включить своё сознание, заметить проблемы и начать действовать, решать их. Начиная с сортировок мусора, шопперов и т.д. Марш решила поддержать так как я хочу решать эти проблемы и показывать людям чтоб они так же обращали внимание – вместе мы сможем многое изменить.

 

 

.

 

 

 

 

Тетяна Омельченко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в