misto.zp.ua

Квітка пустельного Запоріжжя

48388045_191718605025712_1781004727266312192_o

В Запорізькому обласному центрі молоді пройшов кіноперегляд присвячений правам жінок. Організатором показу було новостоврене молодіжне медіа ЯФА.

 

47688141_191798175017755_957602236119121920_o

Відвідувачам була показана історія Варіс Діріе, спеціального посла ООН, у фільмі “Квітка Пустелі”. Це був перший перегляд у грудні. Всього їх планується три. Все починається з простої дівчинки-кочівниці з Сомалі Варіс Діріе, яку зіграла Лія Кебеде, що доволі таки схожа на справжню Варіс. 

Сюжет фільму, який заснований на автобіографії самої пані Діріе розповідає про те, як у 13 років, будучи виданою заміж, вона тікає з сім’ї, самостійно перетинає пустелю, добираючись до Могадішо, після чого родичі відправляють Варіс в Лондон в якості прислуги в посольстві Сомалі. Через кілька років посольство повертається в рідну країну у стані війни, а дівчина нелегально залишається в Великобританії, але це вже переказ фільму, який окрім перерахованих на початку, також зачіпає й інші, не менш важливі проблеми.

DSCF0122

У фільмі багато флешбеків, які гарно обіграні й одразу стає зрозуміло, що це спогади головної героїні, а не як в українському кінематографі все підряд, ніяк не розмежовано одне від одного. Дивлячись цей, не побоюся цього слова, шедевр, одразу починаєш співпереживати Варіс та хвилюватися за неї, саме тому я вирішив не переказувати основні моменти, бо фільм “Квітка Пустелі” слід дивитися один раз, нічого про нього не знаючи, саме тоді він справить на вас незабутнє враження, після чого Ви залишитеся трохи в шоці, але в повній мірі задоволеними відкритим фіналом історії.

Євген Дубинянський 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в