misto.zp.ua

Книги, які варто прочитати

Сьогодні я хочу познайомити вас з книгами українських авторів і запропоную кілька книжкових новинок. Я впевнена, що хоча б одна книжка, викликає у вас бурхливі емоції.

«#Маріуполь #Надія» (Надія Сухорукова). Про книгу: «Це місто мого дитинства, моєї любові, мого щастя. Я бачила його різним, але ніколи не думала, що побачу його мертвим».

Здавалося, що це неможливо. Проте місяцями весь світ у прямому ефірі спостерігав, як російська армія знищує Маріуполь. Холод, голод, страх, зруйновані будинки і близькість смерті — усе це стало реальністю мешканців міста після початку блокади.

Серед тих, кому довелося пережити цей жах, була і авторка цієї книжки Надія Сухорукова. Не впасти у відчай Надії вдалося лише завдяки власному щоденнику. День за днем вона фіксувала події у місті, яке повільно перетворювалося на попіл та руїни. Відверто і до болю емоційно, вона показує Маріуполь очима його мешканки. Але насамперед — демонструє силу надії, яку неможливо знищити навіть найпотужнішими бомбами. джерело інформації

 

 

 

 

 

«Інтернат» (Сергій Жадан) «Інтернат». Павел жив мирним життям, аж поки за вікном не почалась війна. Настав час якого боялись усі, та тепер окрім боротьби за виживання він стоїть перед складним вибором. За якими барикадами доведеться опинитись.

«Люби без ілюзій» (Анна Топіліна). Книга присвячена ілюзіям, які заважають побудувати здорові стосунки. Усі ми прагнемо кохати та бути коханими, проблема лише в тім, що на шляху будування здорових відносин ми зустрічаємося з багатьма перепонами, хибними уявленнями та стереотипами. Авторка аналізує власний досвід, та розбирає ті знання та нав’язані стереотипи які є у людей. Тривала, емоційна та болісна розмова з собою перетворилась у книгу яка може допомогти людям розібратися у своїх стосунках. Та у тому як не варто їх будувати. джерело інформації

 

 

«Несподіване кіно» (Наталія Ясіновська) – збірка оповідань, про нелегке життя підлітків. У них у всіх свої цілі та мрії, та здійснити їх заважають різні перешкоди та труднощі з якими вони стикаються кожен день. Втрата друзів, токсичні стосунки та спроби повернутися до нормального життя. Книга буде цікава підліткам, що можуть впізнати себе у героях. А також, батькам які хочуть дізнатися про те, що можуть переживати їх діти, та зрозуміти їх почуття. джерело інформації

 

 

 

“У світлі світляків”. (Ольга Войтенко). Що трапиться якщо повністю залежне людство від світла та інтернету, залишиться без цього? Чи зможе воно вижити та як зміниться? Головні герої книги живуть саме в таких умовах. Світ Єва-Лізи повністю знаходиться у її планшеті. Та опинившись відімкненою від мережі, вона змушена вперше за довгі роки вийти на вулицю. Любитель книг Тім допомагає Єві-Лізі освоїтись у теперішньому світі, а Максу (їх спільний друг) нічого не залишається окрім як спробувати пристосуватись до нової реальності. Та з приходом темряви з’являються таємниці. Скрізь нескінченна ніч і жахливий холод, але навіть в такому світі є світло, яке друзям необхідно знайти. джерело інформації

 

 

Це маленький список який і близько не стоїть із загальним обсягом української літератури. Та ці книги варті вашої уваги і варті того часу який ви потратите на їх читання. Вони спрямованні не лише на одну вікову аудиторію, тож ви точно знайдете те що сподобається саме вам.

Агнеса Вільчевська


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в