misto.zp.ua

Журналістика про яку я мрію

 

Із самого дитинства я мріяла стати журналістом. Напевно кожну людину в дитинстві запитували:” А ким ти хочеш стати, коли виростеш”? І я з впевненістю завжди відповідала – журналістом. Роки йшли, а моя відповідь не змінювалась. Мені здавалась ця професія досить престижною і не одноманітною. Однак моя цікавість згодом впала і на акторство. Я дуже часто у школі брала участь в різноманітних заходах, де треба було перевтілюватись у ту чи іншу роль, я завжди дуже боялась перед виходом на сцену, але як тільки виходила, хвилювання зникало і я відчувала неймовірну легкість і впевненість у своїх діях. Мені подобалось, що таким чином я могла поборювати свої страхи.

Ну що ж, повернемося до журналістики. Як ви вже зрозуміли, про акторство я згадала не дарма. 11 клас. Випускний, переді мною стоїть важливе рішення – на кого ж все ж таки йти вчитись. І я знову не довго думаючи вибираю журналістику. Взагалі, без жодних варіантів. Я сказала, що піду на журналіста і крапка. Я вирішила спробувати себе у цій професії. Починається навчання, я знайомлюсь з азами професії, і найперше що змусило мене сумніватися у тому, чи моя це спеціальність, це те, що у мене не було навіть кумира. Тобто, не було людини, з якої я могла б брати приклад, на яку б хотіла бути схожою. В якийсь день я серйозно про це задумалась, і, чесно кажучи, мене це дуже засмутило. Буду відвертою, я вже почала думати, що помилилась, що це не моє, що я просто не зможу бути серйозною журналісткою, вести прямі ефіри чи писати сценарії. Однак згодом зрозуміла, що моя мрія з’явилась тільки завдяки розважальному контенту. Тобто, я любила різні тревел, камеді, музичні, танцювальні програми, одним словом те, що могло підняти людям настрій, перемикнути від поганих думок, додати натхнення, мотивувати. І я збагнула, можливо і я хочу займатися журналістською діяльністю саме в цьому напрямку. Мені б хотілось дарувати людям емоції, можливо вести якийсь блог, або ж допомагати створювати різний розважальний та пізнавальний контент.

То до чого ж я все ж таки писала щодо акторства. Я досі однією частинкою душі лежу до цієї справи, вона мене надзвичайно манить, така ж історія і з журналістикою. Тому я думаю, можливо в моєму житті ці дві професії будуть тісно переплітатися одна з одною, я хочу спробувати себе в усьому тому, що мені подобається, хочу робити щось нове, якось експериментувати, вийти за рамки, не боятися, не соромитися, і займатися справді улюбленою справою.

В журналістиці я все ще почуваю себе не впевнено, мені дуже страшно спробувати щось нове(наприклад, провести ефір на радіо чи телебаченні, чи щось в такому дусі), а от що мені подобається в акторстві, так це те що я можу імпровізувати, бути собою. До прикладу, візьмемо прямий ефір на телебаченні. Ведучий має бути стриманим, чітким, зібраним і серйозним, бо він професіонал своєї справи. Нічого зайвого, так і має бути, але як тільки-но я ставлю на його місце себе, я розумію, що ні, це не моє. Але ж журналістика – це не тільки прямі ефіри та серйозність. Це також творчий підхід до розповіді, вміння знаходити цікаві історії, які можуть змінити суспільну думку. Це можливість спілкуватися з різними людьми, від політиків до звичайних громадян, і донести їхні думки та переживання до широкої аудиторії. Журналістика містить в собі й розважальний контент, і аналітику, і розслідування. Вона дає змогу працювати в різних форматах – від тексту до відео, від блогів до подкастів.

Ну що ж, перейдемо до висновків. То яка ж журналістика про яку я мрію? Я мрію в журналістиці не втратити себе, найголовніше бути чесним журналістом, і не піддаватися дезінформації, тобто не виставляти матеріал, той який наразі на хайпі, просто задля створення контенту, а доносити людям тільки перевірену інформацію. Дуже б хотілось в цій спеціальності виходити за рамки, відкривати щось нове, однак при цьому залишатися професіоналом своєї справи. Я б хотіла не лише інформувати, а й емоційно зачепити свою аудиторію. Тому, буду й надалі розвиватися у цій справі, задля здійснення своїх мрій.

Олена Рачук


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |