misto.zp.ua

Єднання культур: як пройшов День Ємену в Запоріжжі?

DSCN3068-640x410

Вже третій рік поспіль до Дня незалежності Ємену місцева діаспора проводить свято своєї рідної культури. 30 листопада у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці пройшов один з таких вечорів.

Ініціатор заходу – директор Єменського молодіжного благодійного фонду Абдулла Аль-Махвіті. Він щиро подякував усім, хто брав участь в організації, наголосив на важливості взаємного пізнання культур та миру в усьому світі.

Єменці – народ гостинний, тому не обійшлося без частування стравами місцевої кухні: дегустували традиційний плов і смачні солодощі. Найяскравішими моментами стали виступи учасників. Дівчата і жінки у різнокольорових, густо прикрашених вбраннях демонстрували мистецтво східного танцю. Українки теж підготували подарунок – виконали традиційний єменський святковий танок. А одна з організаторок розповіла цікаву історію про царицю Савську – легендарну правительку давньої держави, що охоплювала землі сучасного Ємену.

Під час усього заходу проходили нагородження переможців конкурсу малюнків «Світ очима дитини». Єменський молодіжний благодійний фонд усіляко підтримує творчу діяльність молоді. А незабаром пройде розпродаж малюнків, кошти з якого будуть направлені для лікування дітей, хворих на онкологію.

Святкування Дня Ємену – нова традиція для Запоріжжя, та вона знайшла неабияку підтримку. У заході взяли участь представники місцевої влади, керівники бібліотеки та творчих колективів. Ще у 2016 році голова департаменту культури та туризму Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко запропонував створити дослідницький центр ісламського світу. Тож тепер єменська діаспора має власний культурний осередок.

Затишну та теплу атмосферу свята доповнювали аромати спецій, східних пахощів та свіжої випічки. Лунали вірменські, грецькі та українські пісні у виконанні гостей. Цей вечір став справжнім символом дружби народів.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в