misto.zp.ua

Грузинське кіно у Запоріжжі

jeremy-yap-160713-unsplash

XIV Фестиваль Нового грузинського кіно  в Україні проводиться вже в чотирнадцяте. Фільми демонструвались грузинською мовою, але з українськими субтитрами. Глядачів пригощали п’янким грузинским вином. 

 

р

на фото керівниця громадської організації «Культпрожектор» Вікторія Верес, в.о. директорка кінотеатру ім. Довженка Кудерчук Марина, керівник танцювального колективу «Імеді» Малхаз Чахвашвілі та президент асоціації нацменшинств у Запорізькій області Науфаль Хамдані.

Розпочався фестиваль з виступу танцювального ансамблю «Амеді», на фоні якого демонстрували красу грузинської природи. Зі слів керівника танцювального колективу «Імеді» Малхаз Чахвашвіліможна зазначити, що колектив виступав на різноманітних фестивалях, де займали призові місця, за кордон колектив виставляє, переважно,  сольні номери.

а

Відкрився фестиваль стрічкою Зази Урушадзе – «Сповідь», яка розповідала про священника на ім’я Гіоргі, який до цього був режисером, але після втрати близьких людей вирішив, що його покликання у релігії. Його відправляють у невеличке грузинське село, де давно не було священника та не проводилися церковні служби. Гіоргі не тільки починає сповідати місцевих жителів, але й організовує кінотеатр, для того щоб зробити життя місцевих більш цікавішим.

ц

Одного разу, отець Гіоргі зустрічає місцеву жительку – Лілі, яка зачарувала його своєю красою та скромністю. Вона ділилася всіма своїми секретами, розповідала про свої переживання та свою долю. Через тісний зв’язок з цією жінкою, внутрішній світ Гіоргі починає змінюватися, адже спокуса, яка надходить від Лілі дуже велика. Фільм допомагає зрозуміти культуру Грузії та її етнос і менталітет, у ньому чудово демонструється уся неймовірна краса природи цієї дивовижної країни. Ефект підсилює той факт, що фільм показувався мовою народу.

цц

Протягом показу у кінозалі трималася тиша. Усі глядачі, попиваючи грузинське вино, спостерігали за подіями які розгорталися на екрані. Після завершення, деякі із глядачів були вражені кількістю спільного між народами України та Грузії; схожістю українського і грузинського села. Під час спілкування з глядачами мені вдалося почути похвальні.

XIV Фестиваль Нового грузинська кіно триватиме до 24 листопада.  До програми фестивалю увійшлі 5 картини відоміх грузинська кінорежісерів, різніх жанрів, не раз відзначені престижними міжнароднімі преміямі. Інформація про квитки тут http://dov.zp.ua/  Усі фільми на мові орігіналу з Українськими субтитрами.

Організаторі фестивалю: Festivals cinema та Грузинська діаспора в Україні

Павло Біантовський


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в