Після святкування Геловіну у багатьох ще залишився дух свята та звичайно його атрибут – гарбуз.
З цього гарбуза можна зробити собі смачний десерт, щоб весняний настрій та приємний аромат гарбуза заповнював вашу кухню.
Пропоную вам приготувати смачні гарбузові кекси та до них ароматний гарбузовий смузі
Рецепт:
Щоб приготувати гарбузові кекси нам знадобляться такі інгредієнти:
м’якоть гарбуза – 500 г
вершкове масло – 50 г
яйце – 1 шт.
цукор – ¼ склянки
мед – 2 ст.л.
сода – ⅓ ч.л.
борошно – ¾ склянки
родзинки – 100 г
горіхи – 100 г
Спосіб приготування:
- миємо гарбуз та натираємо його на крупній тертці;
- до гарбуза додаємо вершкове масло кімнатної температури, яйце, цукор та мед. Усе ретельно перемішуємо. За бажанням можете додати 100 грам родзинок чи горіхів;
- просіюємо борошно та додайте соду, замішайте тісно, воно має бути густим;
- підготуйте формочки для кексів та змастіть їх маслом, трішки посипте борошном та викладіть тісто у форму;
- випікайте у розігрітій духовці на 200 градусів, 17-20 хвилин;
- викладіть на тарілку та насолоджуйтесь смачними кексами.
Для рецепту гарбузового смузі нам знадобиться:
1/3 чашки гарбузового пюре;
1/2 чашки молока;
1 ст. ложка меду;
1 чашка кубиків льоду;
трохи тертого мускатного горіха.
Приготування: Пюре з відвареного гарбуза, молоко, мед, лід і дрібку тертого мускатного горіха помістити в чашу блендера. Збити всі інгредієнти до утворення однорідної маси, перелити у стакан і подавати до столу.
Катерина Вершиніна
Комментарии:
нет комментариев