misto.zp.ua

Електронні книги та електронний папір

Електронні книги та електронний папір

Щоб тримати планшетний пристрій компактного розміру, призначений для читання, варто замовити електронну книгу. Це вузькоспеціалізований гаджет, що імітує звичні паперові вироби. Його функції не є такими обширними, як у комп’ютера, та й список задач достатньо відрізняється. Технологія, що покладена в основу пристосування для читання, також зовсім інша, ніж та, що використовується для екранів планшетів. Вона називається E-Ink та дуже нагадує електронні чорнила.

В чому полягає принцип роботи E-Ink? Він заснований на явищі електрофорезу, тобто переміщенні часток, яке відбувається під впливом електрополя. Жорсткі пігментні частки переміщуються всередині мікросфер. Дане явище успішно застосовується для рідерів у цифровому форматі. Коли напруга надходить до зазначеної зони, фарбовані частинки починають переміщуватися в певному напрямку. Після цього на екрані з’являється потрібне відображення. Воно промальовується чітко та яскраво, в мікрокапсулах рухаються пігментовані частки, що мають один колір.

Така цікава технологія дозволила створити пристрої, які набули ознак, що не характерні для планшетних ПК. Створення 2 або 4 керуючих електроди мікросфер дозволяє отримати субпікселі. Керування ними визначає потрібну кількість пігменту. На монохромному електропапері можна отримати 16 сіро-чорних відтінків.

Електронні книги мають розширення, майже таке, як у LCD, однак контрастність малюнку є менш вражаючою. Вона залежить безпосередньо від використаної технології виробництва та може складати 15:1.

Чим електронна книга відрізняється від планшета

Електронна книга не дарма отримала свою назву. Пристрій призначений для читання і передає зображення, що нагадує друкований варіант на папері. Воно є постійним, тобто не блимає, і гарно бачиться у відбитому світлі, не у випромінюваному, як у випадку з планшетом. Електронна книга здатна дуже довго працювати без підзарядки. Деякі моделі витримують до одного тижня, чого не скажеш про пристрої, що мають LCD екран. Та і важать вони менше, ніж планшети.

Екран, що не блимає, не напружує очі читача та є більш простим для сприймання. Цифрове зображення схоже на текст на справжньому папері. Варто зазначити, що в роботі електронних книг спостерігається ефект Ван-дер-Ваальса – пігментні частки не міняють свого положення після відключення напруги. Таким чином енергія витрачається виключно на зміну зображення. Тривалість роботи пристрою пов’язана із частотою «перегортання» сторінок. Електронною книгою можна користуватися майже так, як і звичайною.

Кольорові електронні книжки

Третім поколінням книг з електронним папером стали кольорові книги, які відмінно демонстрували кольорові малюнки та діаграми. Для коректного відображення спеціалісти обрали дві технології на основі:

  • CMYK;
  • RGB.

В першому випадку колір формується завдяки комбінаціям жовтого, білого, пурпурового та ціанового. Технологія RGB передбачає розподіл кольорових пікселів на декілька сегментів – синій, зелений та червоний. Технологія формування кольорового зображення основана на E-Ink. Щоб його отримати, кольорові фільтри накладають на монохромний дисплей.

Технологія, що використовується для виробництва кольорових екранів нічим не гірша від монохромної. Контрастність, тривалість роботи, а також час зміни зображення в E-book з різнокольоровими та чорно-білими дисплеями – практично ідентичні. Єдиною вагомою перевагою є можливість з комфортом вивчати літературу, що має картинки та діаграми.

Любите читати книги? Зазирніть до інтернет-магазину Trium, щоб придбати E-book відповідно до власних потреб та вподобань. Здійснивши одну важливу покупку, ви зможете стати власником величезної бібліотеки, яка завжди буде під рукою. Електронна книга – зручний та компактний пристрій, справжня знахідка для книголюба, яка дозволить йому суттєво заощадити.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в