misto.zp.ua

Думка експертів: Влада стане мстивою та радикальною. Але позитивною

Як дострокова зміна влади вплине на життя Запоріжжя, „Пороги” запитали у експертів з різних сфер життя.

Нагадаємо: 23 вересня мер Запоріжжя Євген Карташов офіційно заявив про свою відставку. Наступного дня на позачерговій сесії міськрада прийняла відставку свого секретаря Юрія Каптюха та затвердила на його місце - Володимира Кальцева. Юрій Каптюх рішенням сесії став заступником міського голови. Володимир Кальцев наразі займає посаду виконуючого обов’язки мера міста.

Денис ПятигорецьДенис Пятигорець, Центральний європейський інститут демократичних реформ, політолог:
- Потрібно з самого початку розуміти передумови ситуації. Була влада з командою Карташова. Люди наживалися на міському бюджеті, творили чорне. Коли Карташов почав втрачати підтримку («Запоріжсталь» продали росіянам – підтримки немає, «Індустріалбанк» теж припинив фінансування), він почав це розуміти. Довелося вибивати собі місце та йти з посади достроково.

Отже, Кальцева, першого заступника голови обласної державної адміністрації, обирають секретарем міської влади. Автоматично він стає виконуючим обов’язки мера міста. Юридично все правильно. Та й місту це піде тільки на користь. Є чітка вертикаль влади. Не буде такого, що одні прийняли рішення, а інші його не затвердили. Місто знаходиться в одних руках. Вже не можна буде сказати, що хтось працює погано. Партії Регіонів просто не залишається вибору, як робити щось позитивне. Вони мають працювати на благо міста.

Максим ЛепскийМаксим Лепський, доктор філософських наук:
- Поки залишається команда, яка працює над управлінням та розвитком міста, динаміка збережеться. Для того, щоб увійти в поле управління, керівнику потрібно мінімум півроку. Зараз головним завданням центральної влади є створення вертикалі влади. А завданням людей, які прийшли в управління – зберегти все, що було позитивного та зробити прорив і цікаві проекти для покращення життя і розвитку міста.

Окрім цього, політика - на порозі виборів. Я вважаю, міський ресурс буде використовуватися в передвиборчих технологіях. Наскільки коректно – покаже час.

Генадій РекаловГенадій Рекалов, депутат Запорізької міської ради:
- Я гадаю, що цілком позитивно вплине. На жаль, нагромадилося багато проблем в комунально-господарській сфері, які колишніми методами управління вирішити було неможливо. Так само і в інформаційній політиці: можливо стане більше справи та менше піару.

Федор ТурченкоФедір Турченко, доктор історичних наук:
- Усілякі дострокові зміни викликають дестабілізацію. В нашому випадку це можуть бути чутки, спричинені питаннями «Чому так вийшло?», «Хто саме займає місце?», «Наскільки все узгоджується з нормами моралі?». Хвиля чуток буде кристалізувати ситуацію. Я гадаю, що таке становище піде не на користь кандидату, якщо з боку влади не будуть внесені позитивні зміни в життя міста.

Татьяна НиколаеваТетяна Ніколаєва, кандидат філософських наук, політолог:
- Зміна влади в нашій державі чревата потрясіннями, тому що відсутні її спадкоємці. Політики одержимі помстою. В її ході вони ладні перевернути всю політику. Коли влада змінюється достроково, вона особливо обіцяє бути радикальною. Весь радикалізм ми побачимо після 30 жовтня. Будуть не вибори, а кадрові призначення. Масові вигнання та масові призначення. Буде радикалізація влади.

Євгенія СКОРИНА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

Запорожец | 04.10 2010 в 17:33
2Денис Пятигорець - с вашей "политологией" вы немного запутались в понятиях экономического провала (коим Карташов не страдал и это никак не могло повлиять на еще один месяц его правления) и политического захвата власти (то, что именно и произошло, когда пана Карташова, я предполагаю, что практически насильно попросили уйти). Спросите у каждого школьника, который не занимался политологией и он вам ответит причину ухода Карташова. И еще спросите так-же что они думают по поводу "наживания" на местном бюджете новой власти... Вы еще потом скажете, что Карташов практически ничего не брал...

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в