misto.zp.ua

До мощей апостола Луки приклалися близько 90 тисяч віруючих

Мощи апостола ЛукиЗ вечора середи до вечора четверга у Свято-Андріївському соборі Запоріжжя перебував скляний саркофаг із чашею, в якій зберігається частина чесної глави апостола й євангеліста Луки. Святиню було доставлено з півострова Афон для провезення містами Росії, України та Білорусії Фондом святого Андрія Першозваного. В Україні мощі святого апостола Луки побували лише в двох містах – в Запоріжжі та Києві.

За два дні перебування святині в Запоріжжі їй поклонилося близько 80–90 тисяч віруючих, представники єпископату та світської влади не тільки нашого регіону, а й сусідніх. До мощів приїжджали прочани із Дніпропетровська, Донецька, Херсону. Доступ до мощей апостола не припинявся навіть уночі. Для поклоніння святому до храму вишикувалася черга, в якій були не тільки здорові люди, але й діти, літні люди, інваліди на візках та милицях. Всі вели себе належним чином, без непорозумінь. Міліція запускала людей до собору “порціями” по 10–20 осіб, не дозволяючи надовго залишатися в храмі. Проводи до наступного пункту – російського міста Красноярська – пройшли в сутінках, під дощем, зі свічками, під співи тропаря.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ
Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в