misto.zp.ua

День абітурієнта в ЗНУ та оновлені умови вступу на 2019 рік

44194852_305818206915297_7997907916143198208_n

Міністерство освіти і науки затвердило Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2019 році. Відтепер абітурієнт на основі повної загальної середньої освіти  подаватиме заяви про вступ тільки в електронному вигляді.

З’явиться можливість подавати до семи заяв на бюджет, не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Кількість заяв на контракт не обмежується.

Абітурієнти зможуть зареєструватися в електронних кабінетах з 1 липняПрийом документів триватиме з 10 липня до 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів. Ті, хто вступатиме лише за результатами ЗНО зможуть подати заяви до 22 липня.

У 2019 році дійсні сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Якщо іноземна мова буде у виші конкурсним предметом, вступник матиме право подавати оцінку із сертифікатів 2018 та 2019 років на власний розсуд.

Виші самостійно визначатимуть мінімальну кількість балів із вступних випробувань. Проте прохідні бали не можуть бути встановлені менше 150 балів для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина» та «Педіатрія».

Також конкурсний бал не може бути менше 130 балів для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» та для бакалаврських спеціальностей «Право», «Публічне управління та адміністрування» і «Міжнародні відносини».

  • Творчі конкурси проводяться в кілька сесій з 1 по 10 липня включно. Для спеціальності «Музичне мистецтво» – до 12 липня.
  • Вступні іспити будуть проводитись з 17 до 22 липня, співбесіди – з 17 до 19 липня включно.
  • Формування рейтингових списків вступників за кошти бюджету здійснюються не пізніше 18:00 години 26 липня. Абітурієнти, які отримають рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування до 18:00 години 31 липня.
  • Зарахування вступників за кошти державного бюджету буде проведено не пізніше 1 серпня, а за рахунок державних кредитів, коштів фізичних або юридичних осіб – не пізніше 30 вересня.
  • Переведення на вакантні місця державного замовлення можливе не пізніше 9 серпня.

Надання рекомендацій до зарахування вступників, які навчатимуться на контрактній основі здійснюватиметься не раніше 1 серпня.

ДАТИ проведення ЗНО і ДПА-2019

Основна сесія: з 21 травня до 13 червня.

Додаткова сесія: дати проведення будуть оприлюднені пізніше. До неї допускаються ті, хто не мав змоги скласти іспити під час основної сесії.

Реєстрація на ЗНО розпочнеться 5 лютого і триватиме до 25 березня. Керівники навчальних закладів зможуть зареєструвати учнів для проходження ДПА у формі ЗНО до 18 березня 2019 року. Змінювати свої дані можна тільки до 25 березня 2019 року, додаткового періоду для перереєстрації не буде.

Запрошення-перепустки учасники ЗНО зможуть завантажити до 30 квітня зі своїх інформаційних сторінок. У них буде вказано час і місце проведення тестувань.

Абітурієнти можуть скласти максимум 4 предмети з 11 запропонованих: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія та англійська, іспанська, німецька і французька мови.

Для випускників шкіл обов’язковими є тести з української мови і літератури, математики або історії України на вибір та один із перелічених вище предметів. Результати з цих трьох дисциплін зараховуватимуться як оцінки за державні іспити.

Студенти коледжів та училищ складатимуть ДПА у вигляді ЗНО з двох предметів: української мови і літератури та математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) на вибір.


 

Уже 11 листопада у Запорізькому національному університеті відбудеться наймасштабніша подія осені – День абітурієнта! На захід запрошуються вступники, їхні батьки, вчителі та всі охочі. У програмі: зустріч із керівництвом вишу, обговорення Правил вступу до ЗНУ в 2019 році та особливості проходження зовнішнього незалежного оцінювання, презентація переваг навчання на факультетах Запорізького національного університету та, звичайно, екскурсія вишем.

Початок заходу – о 10 годині. Місце проведення: актова зала навчального корпусу №2. Адреса: вулиця Жуковського, 66Б.

43712437_2248714105157970_2699985118516215808_n


Джере

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в