misto.zp.ua

В Запорожье Святослав Вакарчук исполнил песню, которую пел в 2 года - фоторепортаж

 

В Запорожье с аншлагом прошел концерт «Святослав Вакарчук с оркестром»

Мощно, ярко, суперпрофессионально, местами неожиданно — так проходил в Запорожье, во Дворце культуры «Днепроспецсталь», концерт в рамках всеукраинского тура «Святослав Вакарчук с оркестром». Атмосферу усиливали красивые световые спецэффекты.

В зале не было ни одного (!) свободного места, включая приставные стулья и балкон, хотя цена билетов доходила до 1800 грн. Но концерт того стоил — зрители получили 2 часа отличной музыки, драйва и общения с любимым исполнителем. Цветы ему начали преподносить, начиная с третьей композиции. Святослав Вакарчук рассказывал о себе и о песнях. Благодарил зрителей, без которых, по его словам, не было бы и артистов. Позировал с желающими для селфи прямо на сцене.

Особый восторг вызвал выход Вакарчука в зал прямо во время исполнения песни «Я не здамся без бою». Музыкант тепло обнял зрителя в инвалидной коляске и пожелал не сдаваться без боя. А самого певца выбежала обнять смелая зрительница. Обнимали его поклонницы,  выходившие с цветами на сцену. Словом, запорожцы не скрывали своей огромной любви к творчеству Святослава Вакарчука.

«Була ідея заспівати під рояль — саме так, як я пишу пісні»

Концерт начался практически вовремя, всего на 20 минут позже,  с песни «Мить».  «Перша пісня дуже символічна. Можливо, весь настрій концерта так чи інакше буде  зв`язаний з тими подіями, які навколо нас зараз відбуваються в країні», — сказал Святослав Вакарчук. И напомнил, что за предвыборной лихорадкой важно не забывать про главное — что на востоке Украины идет война и гибнут наши люди, которые защищают нас. «Хочу їм подякувати і присвятити першу пісню і весь наш концерт».

Песни «Океана Эльзы» (и не только) в сопровождении камерного оркестра Милоша Елича получили новое звучание. (Милош Елич —  сербский музыкант, клавишник «Океана Эльзы»). Иногда — совершенно неожиданное. Например, с испанскими, бразильскими или восточными мотивами. А сам певец большую часть концерта аккомпанировал себе на рояле.

-Я більше звик виступати на стадіонах, — признался зрителям Святослав Вакарчук. — Але зараз гарний час зіграти таку домашню, так звану «кухонну» програму. Іноді я чую після стадіонних концертів від деяких знайомих і шанувальників, що все було круто, гарно провели час, але майже нічого не чутно. Якщо хочете послухати музику — увімкніть магнітофон. Якщо хочете подивитися футбол — увімкніть телевізор. На стадіон ходять за емоціями. (Улыбается). Про футбол правда.

А якщо серйозно, то сьогоднішня програма має для мене велике значення. Була ідея заспівати під рояль — саме так, як я пишу пісні. Вони не закриті рок-енергетикою. Вони такі, які є з самого початку. Думаю, в цьому цінність. Буду радий показати вам їх саме в такому звучанні. Не знаю, чи будуть ще такі концерти. Можливо. Я, в принципі, увійшов у смак, мені подобається. Але є одна проблема — складно бути одночасно і піаністом, і співаком. Раніше у мене такого досвіду не було.

Исполнил песни, из-за которых стал музыкантом

Кроме своих песен, Святослав Вакарчук спел  «Blackbird» группы «Битлз» и украинскую «Ой, чий там кінь стоїть».

-Ці пісні дуже дорогі для мене, вони так чи інакше зробили з мене музиканта, — признался Святослав Вакарчук. — Тому, що перша належить мoїй улюбленій групі, в яку я закохався, коли мені було років 12-14. І любов не проходить досі. Думаю, якби не знайомство з музикою цієї групи, то я, можливо, і не став би музикантом. Мене дуже надихнула їх музика.

Друга пісня найдавніша в моєму репертуарі. Я почав співати, коли мені було 2 роки. Історія така, що я дуже довго вчив цю пісню, багато разів співав. Спочатку мама не зрозуміла, чому я її так багато співаю. Потім вона побачила, що я співаю і сам себе поправляю. Вона не думала, що в такому віці хтось так сильно переймається з приводу свого виконання. Так вона мені розповідала. Правда в тому, що за 40 років мій характер не змінився. Якщо бачу, що є мета, навіть якщо спочатку не виходить, зроблю все, щоб її досягти. Робіть висновки!

А еще Святослав Вакарчук спел песню «Веселі, брате, часи настали…», написанную в 2006 году, которую до этого ни сам лично, ни с «Океаном Эльзы» не исполнял на концертах. (В 2006 году песня вышла как сольный сингл Святослава Вакарчука одновременно с клипом).

-Вирішили, що зараз саме час виконати цю пісню, — говорит певец. — Вона досить точно описує те, що багато хто відчуває. У цій пісні важливий останній куплет. Принаймні я роблю так. Коли така велика напруженість в суспільстві, важливо не піддаватися їй, а залишатися самим собою, не втратити себе.

Та нам з тобою своє робити,
Відкрити очі і далі йти!
І зуби сильно стиснувши, маму ніжно любити.
Хто ж тоді, як не ми, брати?!


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в