misto.zp.ua

В Запорожье обсудили пути развития города

 

Представители Львова поделились своим опытом в создании уникальности города

Сегодня, 17 августа, в рамках рабочей поездки мэра Львова Андрея Садового в Запорожье прошел «Ukraine Urban Talks Львів & Запоріжжя». Это мероприятие проходит в формате диалога между представителями Львова и города, в котором оно проходит. Главная его цель — это развитие городов Украины и поиск возможных направлений для партнерства.

«Мета цього заходу дуже проста. Я працюю вже більше 12 років та за цей час ні один президент, ні один прем’єр не дав мені якоїсь мудрої поради, як правильно керувати містом. Та така ситуація у більшості міст України. Але я маючи досвід, розумію, що нам потрібен успіх в усіх містах України. Тому я беру з собою кращих фахівців, ми приїжджаємо у різні міста та розказуємо про свій досвід та свою практику. Це дуже корисно для громадськості та урядників, які працюють в містах. Це взагалі наша лепта, яку ми вносимо в розвиток нашої держави, тому що міста це турбо реактивні двигуни, які можуть вивести Україну на нову орбіту», — рассказал Андрей Садовый.

обсудили развитие города

На мероприятии обсудили потенциал Запорожья, архитектуру, туризм, внешний вид, взаимопонимание между горожанами и представителями властью, возможности для стартапов и новые направления в привлечении туристов в город. К обсуждению присоединились запорожцы, представители власти и активисты.

«Що мене вразило в Запоріжжі — це розуміння важливості якісного аеропорту. Я пригадую, коли я починав працювати міським головою поза безліч проблем, першим, що я зробив — це замовив концепцію аеропорту. І потім це дало неймовірний поштовх для розвитку туризма, IT. Та взагалі бажанню людей приїжджати та жити тут. Запоріжжя — це унікальне місто, адже з точки зору потенціалу, ви не маєте конкурентів в Україні взагалі. Я ось сьогодні на «Запоріжсталі» побачив в роботі домену піч, і коли ти бачиш цей чавун- це надихає. І я вважаю, що багато людей хотіли б це побачити»,  — поделился Андрей Садовый.

Запорожью нужна правильная стратегия развития

Директор львовского коммунального предприятия «Институт города» Александр Кобзарев рассказал каким путем шел Львов и что необходимо Запорожью, чтобы раскрыть свой потенциал.

«Напрямки завдяки яким зможе розвиватися місто мають вирішити його мешканці. Ви маєте проаналізувати історичні, географічні, економічні фактори та вибрати те в чому ви кращі. Львів обрав два напрямки розвитку  міста — це туризм та IT, та на сьогодні це найяскравіші аспекти міста, в яких працює велика кількість людей та тим самим рухає Львів. Що стосується Запоріжжя, то у вас дуже багато простору. Та дуже хотілось би, щоб цей простір був наповнений життям. Та більше з’являлось пішохідних та громадських проектів, які б не просто були завмерлими в бетоні, а які були б наповненні дитячим сміхом, активним рухом. Львів має дуже щільну забудову, тому нам важко знайти нове вільне місто, яке б ми могли зробити більш привітним та цікавим. У вас же дуже багато місяця, куди не кинь оком усюди є простір. І тому в Запоріжжя дуже великий потенціал», — розповів Александр Кобзарев.

обсудили развитие города

Как один из важных путей развития Александр называет сотрудничество с местным бизнесом.

«Львів не досяг би таких результатів, якби не активна співпраця з бізнесом. Тобто у нас для реалізації стратегії діє рада конкурентноспроможносі. В неї входять підприємці, які представляють IT, туризм, найбільші львівські асоціації, освіту й т.д. Відповідно, маючи за столом таке коло представників різних зацікавлених сторін, ми працюємо над тим, як реалізувати цілі стратегії розвитку міста, що треба підкорегувати, що треба змінити, що актуально, а що ні», — рассказал Александр Кобзарев.

Еще один очень важный аспект в развитии города — это привлечение туристов в город, а точнее денег, которые они могут потратить. Во время исследования во Львове, по словам Александра Кобзарева, оказалось, что больше всего денег тратят те туристы, которые тратят не свои финансы, а — корпораций или компаний. Поэтому в их городе начали активно развивать конференц туризм.

Результатом этой встречи стал мощный толчок как для активистов, горожан, так и для власти, выводить Запорожье на новый уровень и развивать его.

Илона ДАВИДЕНКОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в