misto.zp.ua

В облдержадміністрації пройшла зустріч з представниками ОБСЄ

В облдержадміністрації пройшла зустріч з представниками ОБСЄ

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зустрівся сьогодні з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

В робочій зустрічі взяли участь керівник групи спостерігачів Ксав’є Бле, спостерігач Іштван Нітрай, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Руслан Шиханов, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артур Бойко.

Учасники зустрічі обговорили загальну ситуацію в Запорізькій області як такої, що межує із зоною військових дій,  з позиції безпеки. Голова облдержадміністрації Олександр Старух зазначив, що ситуація залишається без позитивних змін, область відчуває вплив військових дій в різних сферах – від  економічної до психологічної. Завдання обласної влади – забезпечити надійну роботу всіх об’єктів життєзабезпечення.

Спостерігачі також отримали інформацію про ситуацію в Азовському морі, спричинену військовим нарощуванням зі сторони Росії – погіршання можливостей для рибальства, туристичного бізнесу, роботи Бердянського порту.

Також спостерігачів повідомили про реалізацію в області Закону України «Про основи національного спротиву», формування бригади територіальної оборони. Тероборона має, в разі необхідності, стати на захист об’єктів критичної інфраструктури, підтримувати порядок та безпеку в населених пунктах. Ці військові частини об’єднають добровольців і людей, які мають військовий досвід. У Запорізькій області створено шість батальйонів та управління бригади.

Ветеранські організації беруть активну участь у формуванні бригади територіальної оборони. Олександр Старух розповів про діяльність Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Запорізькій обласній державній адміністрації, повідомив, що в області діють більше 60 ветеранських організацій, мешкає понад 15 тисячі учасників АТО-ООС.

Керівник групи спостерігачів Ксав’є Бле повідомив, що його група працює в Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні продовжує неупереджено і об’єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що обласна влада має зберігати найвищу стабільність в регіоні, бути готовою до різних сценаріїв розвитку подій і забезпечувати надійну роботу всієї інфраструктури.

Довідково. Спеціальна моніторингова місії ОБСЄ (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

Місія складається з неозброєних цивільних спостерігачів, а також міжнародних працівників з держав-учасниць ОБСЄ; їм допомагають співробітники з України. Команди спостерігачів працюють позмінно, щоб забезпечити присутність на місцях 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Головний офіс Місії розташований у Києві. Спостерігачам доручено сприяти зниженню напруженості та забезпеченню миру, стабільності й безпеки, а також здійснювати моніторинг і підтримувати виконання всіх прийнятих у рамках ОБСЄ принципів і зобов’язань.

Для сприяння діалогу на місцях Місія взаємодіє з органами влади усіх рівнів, а також із громадянським суспільством, етнічними та релігійними групами і місцевими громадами.

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в