misto.zp.ua

Українські діти, які осиротіли внаслідок війни, «потребують надзвичайної допомоги»

Президент некомерційної організації Kidsave із Лос-Анджелеса каже, що американцям потрібно повідомити, що потреби України виходять за рамки військової допомоги.

Діти в Україні, з якими працювала група Kidsave, їдуть в автобусі у 2022 році

Діти в Україні, з якими працювала група Kidsave, їдуть в автобусі у 2022 році.

Відтоді, як російські війська вторглися в Україну трохи більше року тому, дехто в США продемонстрував свою підтримку країні, добровільно зголосившись воювати за неї, тоді як інші закликали політиків озброїти захисників амуніцією та зброєю.

Ренді Томпсон закликає американців подумати про інший шлях: допомогти влаштувати українських дітей, які залишилися сиротами внаслідок російського вторгнення, у нові сім’ї в межах своєї країни.

Томпсон є президентом, головним виконавчим директором і співзасновником некомерційної організації Kidsave у Лос-Анджелесі, яка покликана об’єднати дітей старшого віку, які знаходяться в інституційних установах по всьому світу, з сім’ями, щоб їх усиновити. Група працювала в Україні шість років до того, як вторгнення російських військ 24 лютого 2022 року погіршило ситуацію.

За підрахунками офіційних осіб, коли почалася війна, у 700 дитячих будинках, школах-інтернатах та інших установах в Україні перебувало понад 105 000 дітей – це понад 1% неповнолітнього населення країни та найвищий у Європі рівень інституціалізації молоді.

Відтоді кількість важче відстежити, оскільки дітей евакуйовано та виведено з інституційної опіки в Україні з міркувань безпеки. Але є підстави думати, що для українських сиріт стало тільки важче.

Щонайменше 6 000 українських дітей були примусово вивезені окупантами в табори та установи по всій росії - без згоди батьків - згідно з доповіддю Обсерваторії конфліктів, яка підтримується Державним департаментом США. А генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що його команда задокументувала понад 14 000 випадків примусового всиновлення українських дітей в росії з моменту вторгнення, і немає жодних ознак того, що найближчим часом це припиниться.

"Немає жодних сумнівів, що бойові дії триватимуть, - сказала Томпсон. "Страждання триватимуть".

За словами Томпсон, Україна чітко поставила собі за пріоритет залишити в країні своїх дітей, які потребують усиновлення, а не відправляти їх за кордон. Kidsave зробила все, що могла, інвестувавши мільйон доларів зі своєї скарбниці в свою діяльність в Україні.

Спочатку група використала вантажні фургони, щоб перевезти в безпечне місце майже 120 дітей, яких організація розмістила в сім’ях.

Потім придбала ще 17 транспортних засобів для свого автопарку, спринтери на 22 місця, автобуси місткістю від 50 до 62 пасажирів, вантажівки, в тому числі 18-колісний з рефрижератором.

За словами Томпсон, цей автопарк перетинав контрольно-пропускні пункти, в'їжджав у окуповані міста, і допоміг евакуювати понад 30 000 людей, а також доставити понад 1000 тонн гуманітарної допомоги, причому співробітникам Kidsave та їхнім підопічним іноді доводилося пересуватися в тилу загарбників, використовуючи супутникові телефони, прилади нічного бачення, захисне спорядження та шоломи.

 

Діти в Україні прямують до автобуса Kidsave. «Немає сумнівів, що бойові дії триватимуть», — каже Ренді Томпсон.Страждання триватимуть

Діти в Україні прямують до автобуса Kidsave. «Немає сумнівів, що бойові дії триватимуть», — каже Ренді Томпсон. «Страждання триватимуть».

Серед тих, кого Kidsave евакуювали, було троє дітей – віком три, чотири та шість років – чия мати померла від хвороби після того, як вона покинула свого чоловіка, який був жорстокий з нею, і забрала їх із собою. Вони переїхали до люблячої, уважної прийомної сім’ї, дім якої опинився в оточенні обстрілів і бомбардувань.

Прийомні батьки не змогли виїхати, але вони домовились про те, щоб вивезти дітей із зони конфлікту та через Kidsave перемістити їх в іншу сім’ю в Україні, керуючись – як сказала Томпсон – загальнонаціональним почуттям: «Тепер я буду сторожем свого брата».

У заяві, наданій Guardian, співробітниця українського Kidsave Олена Шульга описала, як діти розповідали історії, малювали малюнки, грали та дивилися мультфільми, поки не заснули під час дводенної безперервної подорожі майже 1770 км, не обійшлася без вибухів та обстрілів.

Шульга сказала, що діти були щасливі вирушити в похід після того, як їм сказали, що «на них чекає нове життя, сповнене цікавих моментів, любові та турботи, нових друзів та відкриттів».

«Ми їм пояснили, що є нова сім’я, яка опікуватиметься ними в безпечному місці», – написала Шульга. «Ми молимося, щоб їхні маленькі серця ніколи більше не зазнавали розлук, війн та розчарувань».

У той час як багато її співвітчизників, можливо, не в змозі допомогти продовжити таку роботу, фізично прибувши на місце в Україні, Томпсон сказала, що нова кампанія дає їм можливість брати участь на відстані.

В основі проекту "The Flat Sasha" лежить карикатурне зображення 12-річної дитини, яка була вимушена покинути український дитячий будинок через російське вторгнення. Карикатуру можна роздрукувати, прикрасити та розмістити в автомобілях, школах, офісах чи соціальних мережах, а кожен, хто має смартфон, може відсканувати QR-код на карикатурі, який посилається на інформацію про дітей, які перебувають в інтернатних закладах в охопленій війною Україні.

За допомогою QR-коду можна пожертвувати гроші, які забезпечать дітей, з якими працює Kidsave, їжею, ліками, притулком, паливом та консультаційними послугами. Пожертви також допоможуть побудувати в Україні центр, який надаватиме наставництво, терапію та інші послуги з емоційної підтримки дітям, які намагаються рости в умовах конфлікту.

Але, за словами Томпсон, просто усвідомлення і поширення інформації про те, що потреби України виходять за рамки військової допомоги, є життєво важливим, оскільки війна триває вже другий рік, - каже Томпсон.

"Ми хочемо, щоб американці усвідомили, що ці діти все ще потребують величезної допомоги", - сказала Томпсон.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

В 2004 году один молодой человек решил помочь детям в интернате. Парня звали Альберт Павлов, и он хотел подготовить детей к выходу во взрослую жизнь. Ведь за воротами интерната нет нянь и воспитателей, а на завтрак, обед и ужин надо сначала заработать. Так появился проект www.deti.zp.ua

В 2007 году проект перерос в Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок» с офисом, сотрудниками и счетами в банке. Сейчас фонд объединяет тысячи жертвователей, и помогает детям, больницам, малообеспеченным и приёмным семьям. Ежегодно объём помощи составляет несколько миллионов гривен.

В этой рубрике мы размещаем актуальную информацию фонда о нуждах детей, лишенных родительской заботы, а также о потребностях тяжело больных ребят.

Надеемся на Вашу поддержку и помощь!

Контакты

Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок»

Сайт: www.deti.zp.ua
Email: info@deti.zp.ua
FB: @detizpua
Телефоны:
+380 (50) 452-03-92
+380 (96) 700-55-91 (моб.)

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в