misto.zp.ua

У Запорізькій області ажіотаж на виїзд до окупованої території не спадає

 

Мешканці окупованих районів та волонтери намагаються потрапити до території під контролем окупантів

В Запоріжжі не зменшуються черги на виїзд до окупованих територій. Як виглядає місце, де люди чекають на можливість повернутися додому чи доставити гуманітарну допомогу, показали в мережі.

Мешканці Запорізької та інших областей, які повертаються на тимчасово окуповані території через Запоріжжя, роблять це за правилами, що передбачають попередню реєстрацію. Також кількість автівок, що мають право на виїзд щодня, обмежена. Все це зроблено для того, щоб пришвидшити проїзд «сірою» зоною. Але при цьому існують і певні незручності. Вони пов’язані перш за все з очікуванням включення до колони.

— Осі така тепер система пропуску на окуповані території. Дуже великі черги, — так підписав відео, зроблене на Оріхівському шосе, де приймають заявки, формують колони один з волонтерів. — Окремий павільйон для Мелітопольського району, Бердянського, Василівського, Херсонського напрямку, Пологівського, рідного Донецьку. Отак все класифіковано, люди намагаються прорватися додому.

Ще на одному відео чоловік показує черги з автомобілів, які вже готують відправитися в дорогу. Тут і приватні автівки з причепами і без, і вантажівки, і мікроавтобуси. А мелітопольці, які побували в цьому місці також розповідають, що в деяких людей немає можливості винаймати квартиру у Запоріжжі на час очікування. Тож люди ночують або в автівках, або в палатках, або під навісами, намагаючись облаштувати хоч якось свій побут.

— Такий собі літній табір в лісостепу з кількома біотуалетами і літнім душем, — ділиться враженнями дівчина. — Тут, на імпровізованих столах з ящиків, обідають цілими родинами. Між залізними стійками біля машин натягнуті канати – на них сушиться дитяча білизна. Поруч на руках в батька засинає немовля, жінки ріжуть овочі, чоловіки поважного віку грають в карти отам в затінку. Бачу вивіску «найсмачніша кава» біля магазину, як ото в селі такі, знаєте? Біля деяких машин бачу «ліжка» з картону, притиснутого цеглою.

Місцеві мешканці намагаються підтримати земляків, збирають матраси, каремати, ковдри, а також продукти харчування, засоби гігієни.

Кристина РЕШЕТНИК 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в