misto.zp.ua

Шпроти в олії в кулінарії: 5 незвичайних рецептів

RU

Шпроти в олії в кулінарії: 5 незвичайних рецептів

Шпроти в олії – класична закуска, яка давно завоювала популярність у країнах Східної Європи. Але крім того, що консерви можна використовувати як самостійну страву або на бутербродах, продукт є відмінним інгредієнтом для безлічі оригінальних та смачних рецептів.

Завдяки тривалому терміну зберігання та насиченому смаку вони чудово підходять як для швидких перекусів, так і для більш вишуканих страв. Одним із приводів для такої популярності стала не тільки універсальність, але й те, що вартість шпротів у олії робить їх добрим вибором для повсякденної кухні. 

Салат зі шпротами, авокадо та грейпфрутом.

Цей салат – поєднання свіжості, вишуканих смаків та користі. Шпроти в олії чудово гармонують із кремовою текстурою авокадо та цитрусовими нотками грейпфрута. Інгредієнти:

  1. 1 банка шпрот у маслі;
  2. 1 авокадо;
  3. 1/2 грейпфрута;
  4. 1 огірок;
  5. 1 маленька червона цибулина;
  6. сіль, перець за смаком;
  7. оливкова олія (за бажанням).

Приготування:

  1. Авокадо очистити від шкірки, нарізати кубиками.
  2. Зняти шкірку з грейпфрута, розділити на часточки, видалити плівки і нарізати.
  3. Огірок нарізати тонкими скибочками, цибуля півкільцями.
  4. У мисці поєднати всі інгредієнти, акуратно перемішати.
  5. Додати шпроти, полити оливковою олією (якщо хочете посилити смак) і посолити, поперчити до смаку.

Цей салат ідеально підходить як для легкого обіду, так святкового столу.

Паста зі шпротами та оливками

Додавання консервів - чудовий спосіб перетворити звичну пасту на страву з глибоким смаком та цікавою текстурою. Інгредієнти:

  1. 200 г пасти (спагетті чи лінгвіні, купити які можна на сайті МАУДАУ);
  2. 1 банка шпрот у маслі;
  3. 50 г чорних оливок без кісточок;
  4. 1 зубчик часнику;
  5. 1 столова ложка оливкової олії;
  6. сіль|соль|, перець, червоний перець;
  7. зелень (петрушка чи базилік).

Приготування:

  1. Відварити пасту в підсоленій воді до стану аль денте, згідно з інструкцією на упаковці.
  2. Поки паста вариться, у сковороді розігріти оливкову олію та обсмажити нарізаний часник до золотистого кольору.
  3. Додати шпроти (разом з олією) та оливки. Легко обсмажити протягом кількох хвилин, щоб продукти просочилися ароматами.
  4. Злити воду з пасти і додати в сковороду зі шпротами. Перемішати, посолити, поперчити та додати щіпку червоного перцю.
  5. Подавати, посипавши свіжою зеленню.

Ця страва - ідеальний варіант для вечірньої вечері, якщо ви хочете щось незвичайне.

Тартар зі шпротами та каперсами

Для любителів кулінарних експериментів тартар зі шпротами та каперсами – цікавий варіант. Він поєднує в собі текстури та аромати, які зазвичай не зустрічаються разом. Інгредієнти:

  1. 1 банка шпрот у маслі;
  2. 1 столова ложка каперсів;
  3. 1 маленька червона цибулина;
  4. 1 столова ложка лимонного соку;
  5. сіль, перець;
  6. зелень для оздоблення.

Приготування:

  1. Шпроти акуратно нарізати дрібними шматочками.
  2. Цибулю дрібно нарізати, каперси промити під холодною водою.
  3. Усі інгредієнти з'єднати в мисці, додати лимонний сік, посолити та поперчити до смаку.
  4. Перемішати і обережно викласти тартар на тарілку, прикрасивши зеленню.

Цей рецепт ідеально підходить як для легкої закуски, так святкового столу.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОРОГИ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |