misto.zp.ua

Особливості безпечного харчування в запорізьких школах

Особливості безпечного харчування в запорізьких школах

Теорія і практика формування здорової харчової поведінки людини – такою стала тема семінару-практикуму для педагогічних працівників закладів освіти, в якому у якості спікерів взяли участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Під час семінару розглядалися особливості організації повноцінного, безпечного та якісного харчування запорізьких учнів в умовах воєнного стану.

Учасників було проінформовано про способи та технологічні моделі організації харчування, режим харчування, основні вимоги щодо технології приготування страв.

Особливу увагу фахівці Держпродспоживслужби звернули на зміни до Порядку з організації харчування у закладах освіти, яким, зокрема передбачено застосування таких моделей організації харчування як базова кухня, опорна кухня, фабрика-кухня.

На базовій кухні готують їжу виключно для вихованців навчального закладу, на базі якого вона діє. У межах реформи оснащення новим обладнанням, персоналом таких кухонь дозволить якісно, швидко та економічно обґрунтовано забезпечувати харчування дітям.

Опорна кухня передбачає виготовлення їжі в одному із закладів, потім швидке перевезення до інших у відповідних ємностях, які дозволяють зберігати належну температуру страв, на невелику відстань (у межах громади, міста чи селища). Така кухня може забезпечити харчуванням близько 1,5 тисячі дітей.

Кухня-фабрика може одночасно приготувати від 8 до 12 тисяч порцій їжі, які методом швидкого охолодження та у спеціальних термобоксах доставляють у заклади освіти, розташовані на відстані до 50 км. Подібну практику давно запровадили в європейських країнах.

Під час семінару окремо було акцентовано на питаннях організації питного режиму в закладах освіти.

Також учасникам нагадали про основні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР (системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, які є визначальними для безпечності харчових продуктів) в закладах освіти, яка гарантує, що харчові продукти готуються та зберігаються відповідно до встановлених санітарних норм та правил.

Фото з відкритих джерел


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |