misto.zp.ua

На теренах Запорізькій області триває акція «Безпечне літо»

На теренах Запорізькій  області триває акція «Безпечне літо»

Відомо, що біду набагато легше попередити, аніж ліквідовувати її наслідки. Тому проведення широкомасштабної роз’яснювальної роботи з населенням аби запобігти надзвичайним подіям на воді, як взимку так і влітку є пріоритетним напрямком роботи запорізьких рятувальників. З метою недопущення трагічних випадків під час відпочинку на воді у Запорізькій області впродовж оздоровчого сезону проходить акція «Безпечне літо».

З початку 2020 року водна стихія забрала життя 26 людей (7  неповнолітніх): 23 особи потонули у місцевих водоймах, 3 – Азовському морі. Врятувати за вказаний період на водоймах області вдалося 47 людей (10 дітей): 33 – на місцевих водних об’єктах, 14 – на морі.

Особливу небезпеку для громадян становлять несанкціоновані для купання місця, які часто обирає для відпочинку місцеве населення. Слід пам’ятати, що необстежене дно та узбережжя таких об’єктів збільшують ризик травмування, а відсутність рятувальних постів практично унеможливлює шанси отримати допомогу у разі нештатної ситуації.

3 липня у всіх районах області рятувальники спільно із представниками поліції, волонтерами та журналістами провели профілактичні рейди з громадянами, аби вкотре закликати людей подбати про безпеку, перебуваючи поблизу водойм. Особливу увагу учасники акції зосередили саме на необлаштованих для купання місцях і відпочивальниках з дітьми. Так, у Запоріжжі профілактичні бесіди відбулися на пляжах острова Хортиця та інших об’єктах на річці Дніпро; у Мелітополі – на місцевих водоймах, зокрема озері Горячка, у Бердянську – на пляжах морського узбережжя.

Рятувальники надавали рекомендації стосовно поведінки на воді в екстреній ситуації: коли тонеш сам, або став свідком такої події, наголошуючи на суворій забороні купатися у необладнаних місцях та необхідності уникати травматичних забав у воді. Відпочивальникам з дітьми рятувальники нагадали про необхідність неухильного контролю за малечею.

Головне управління ДСНС України у Запорізькій області звертається до всіх мешканців та гостей Запорізького краю: дотримуйтесь правил поведінки на воді. Пам’ятайте: купатися на стихійних пляжах та у стані алкогольного сп’яніння суворо заборонено! Не перебувайте довго на сонці – це може призвести до теплового удару. Навчайте своїх дітей правилам безпеки і не залишайте малих без догляду. Давайте разом зробимо так, щоб літній відпочинок залишив тільки приємні спогади та враження!


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в