misto.zp.ua

Запорожские педагоги ходят на работу, как на минное поле

 

Как проходит образовательный процесс в Запорожье в условиях пандемии COVID-19

Городская власть поставила учреждения образования в такие условия, что их руководителям в условиях пандемии COVID-19 пришлось самостоятельно готовить заведения к принятию детей. Так считает активист Партии Порядок, руководитель Запорожского областного отделения Всеукраинской общественной организации «Асоціація працівників дошкільної освіти»  Юлия Погребняк. Об этом она сообщила в программе TV5 «День. Тема».

-Лише за тиждень до початку навчального року було прийнято рішення про додаткові фінансові витрати на підтримку боротьби з COVID-19, згідно з рекомендаціями МОЗ,- напомнила Юлия Валерьевна. — Зараз на карантин закриваються школи, дитсадки. І взагалі ми бачимо, що, на жаль, відбувається розвиток важкого сценарію подій.

У нас є закон «Про повну загальну середню освіту», який підписав президент України у березні цього року. Він впроваджує нову суспільну норму життя. Яка стосується прозорої та максимально адекватної взаємодії з батьківською громадою, в тому числі стосовно фінансової підтримки. Згідно 30 статті цього закону, батьківська громада може створювати органи самоврядування. Але четвертий пункт цієї статті відкрито й однозначно стверджує, що рішення батьківських органів самоврядування виконується батьками школярів виклично на добровільних засадах. Тобто коли сьогодні так звані батьківські комітети звертаються до батьківської громади з приводу, щоб зібрати на щось кошти — це протизаконні дії.

І коли департамент освіти й науки міської ради несвоєчасно підготував проєкт рішення, а міська рада не своєчасно прийняла рішення щодо підготовки до навчального року, це — диверсія для системи освіти, підрив нового світогляду, який створюється у системі освіти України.

Юлия Погребняк также напомнила об ответственности, которую несут руководители учебных учреждений.

— Передбачені цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність. За 137 статтею Кримінального кодексу України, якщо не дай Бог буде летальний випадок неповнолітньої дитини, й буде недотримання вимог МОЗ, то керівнику закладу освіти погрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

Кроме того, дети — бессимптомные носители. И поэтому сотрудники учреждений образования, не имея безопасных условий в полном объеме, подвергаются риску. По словам Юлии Погребняк, вопрос стоит не только о качестве обучения, а о жизни людей в системе образования.

Что же делать в данной ситуации?

-Освітянам і батькам треба уважно стежити за кроками, які приймаються на рівні системи освіти, — советует Юлия Валерьевна. — Громадським організаціям — тотально контролювати стан прийняття рішень місцевою владою. Під тиском впливу, який здійснюють і активісти Партії Порядок, і громада, треба наполягати на додатковому фінансуванню цього напрямку, також включити й позашкілля.

Активисты Партии Порядок говорят, что обеспечение школ всем необходимым в условиях пандемии очень важно. Сделать жизнь каждого запорожца лучше — главная цель Порядка.

Светлана ОЛЕЙНИК

Фото из архива «Индустриалки»


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в