misto.zp.ua

Запоріжжя. Збережемо дитинство в умовах війни!

Через постійні страхи і стреси, на сьогодні більшість дітей, що виїхали до Запоріжжя з окупованих територій, мають проблеми психічного стану та потребують особливої уваги.

Збережемо дитинство в умовах війни

 

У зв’язку із військовою агресією росії, велика кількість громадян України є вимушеними переселенцями і тимчасово проживають у місті Запоріжжі. Зокрема, велика кількість дітей. На жаль, через постійні страхи і стреси, на сьогодні більшість дітей з окупованих територій мають проблеми психічного стану. Що казати про ті родини, в яких виховуються діти з особливими потребами.

У 2018 році в м. Молочанськ, Запорізької області, Токмакською районною радою було створено Інклюзивно-ресурсний центр. Його метою було проведення комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами у даному регіоні та проведення корекційно - розвиткових занять. Щоденно центр відвідували до 30 дітей. До 120 дітей у рік. Спеціалістами проводилися індивідуальні та групові заняття з дітками з особливими освітніми потребами: з порушеннями інтелекту і мовлення, розладами аутистичного спектру, затримка психічного розвитку, з порушенням слуху і зору, синдромом Дауна.

В рамках роботи Школи «Бути батьками» проводилися семінари, круглі столи та майстер-класи для батьків, які виховують дітей з ООП. Також, в ІРЦ кожного року проводилися заходи до Дня людей з інвалідністю, Нового року, Святого Миколая, свята Матері, Дня захисту дитини та багато інших. Діти отримували велику кількість позитиву під час розважальних заходів, випікання піци та різдвяного печива, граючи та виконуючи різні розвиваючі завдання.

 

Збережемо дитинство в умовах війни

 

Збережемо дитинство в умовах війни

 

Збережемо дитинство в умовах війни

 

Запоріжжя. Збережемо дитинство в умовах війни

 

Збережемо дитинство в умовах війни

 

Також, три роки поспіль КУ «ІРЦ» ММР проводилася Всеукраїнська літня школа «Ексклюзивний Inclusive» (м. Бердянськ), у якій приймали участь педагоги зі всієї України, які працюють з дітками, які мають особливі освітні потреби. Тренерами Школи були як українські так і закордонні тренери.

 

Збережемо дитинство в умовах війни

 

Колись все було так добре…

Через війну росії проти України Центр, на жаль, не може працювати у звичному режимі.

Станом на 01 січня 2023 року на обліку в КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» ММР перебувають майже 700 дітей з особливими освітніми потребами. В місті Запоріжжя на даний час знаходиться до 200 дітей Молочанської громади. Незважаючи на війну росії проти України, постійний обстріл мирних громадян, спеціалісти центру продовжують працювати. Заняття доводиться проводити дистанційно, але вони направлені скоріше на допомогу батькам в продовженні розвитку дітей, перебуваючи вдома. А щоб підвищити моральний стан родин та відволікти дітей від страхів війни, в грудні 2022 року керівництвом були проведені цикли святково-розважальних заходів до Дня Святого Миколая та Різдва.

 

Second slide


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

В 2004 году один молодой человек решил помочь детям в интернате. Парня звали Альберт Павлов, и он хотел подготовить детей к выходу во взрослую жизнь. Ведь за воротами интерната нет нянь и воспитателей, а на завтрак, обед и ужин надо сначала заработать. Так появился проект www.deti.zp.ua

В 2007 году проект перерос в Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок» с офисом, сотрудниками и счетами в банке. Сейчас фонд объединяет тысячи жертвователей, и помогает детям, больницам, малообеспеченным и приёмным семьям. Ежегодно объём помощи составляет несколько миллионов гривен.

В этой рубрике мы размещаем актуальную информацию фонда о нуждах детей, лишенных родительской заботы, а также о потребностях тяжело больных ребят.

Надеемся на Вашу поддержку и помощь!

Контакты

Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок»

Сайт: www.deti.zp.ua
Email: info@deti.zp.ua
FB: @detizpua
Телефоны:
+380 (50) 452-03-92
+380 (96) 700-55-91 (моб.)

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в