misto.zp.ua

За які банківські операції запоріжцям прийдеться звітувати

 

При переказі великих сум потрібно вказувати джерела їх походження

З 28 квітня в Україні діє закон про фінансовий моніторинг. Він передбачає нові правила як для банків, так і для клієнтів. Тепер якщо ви хочете переказати більше, ніж 400 тис. гривень, то потрібно вказати джерела їх походження. Також законом зменшено порогову суму для анонімних переказів. Вона складатиме до 5 тис. гривень.

Більші суми можна перевести у терміналах або відділеннях банку, де можна перевірити особисті дані. Наприклад, коли людина приходить до банку та хоче перевести або отримати більше 5 тис. гривень, їй необхідно надати паспорт з ідентифікаційним кодом або картку, яку вона має. Якщо платник або отримувач коштів має картку цього банку, йому не потрібно проходити цю процедуру, оскільки його особистість вже встановлена.

Але є й операції, які не підпадають під дію нового закону. Наприклад, оплата комунальних послуг, податків, штрафів, сплата кредиту на суму не більше 30 тис. гривень, оплата товарів та послуг, зняття власних коштів, переказ коштів з картки на картку. За словами запорізького правозахисника Миколи Зінченка, новий закон дозволить ефективніше боротися з корупцією та тіньовою економікою.

— Був проведений аналіз при роботі банківських установ: скільки грошей фізична особа переводить безпосередньо щоденно — вона не становила п’ять і більше тисяч. Тому цей закон саме для тих осіб, які намагаються вивести грошові кошти з країни. Зазначені нововведення дозволять левову частку цих грошових коштів вивести з тіні, а процедура стане більш прозорою, що у свою чергу призведе до наповнення, накопичення коштів у бюджетах, які потім можна використовувати на програми розвитку, на проекти міста та області, — підкреслив Микола Зінченко.

Валентина ТВЕРДОХЛЕБ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в