misto.zp.ua

З ізгоїв у терористи: чи «нагородить» Вашингтон РФ новим статусом

З ізгоїв у терористи: чи «нагородить» Вашингтон РФ новим статусом

Незважаючи на низку болючих (і не дуже) санкцій, Москва все ще не покаялася у своєму воєнному злочині проти України. Тому що роками створювала «подушку безпеки» і знала, як відреагує світ на її агресію. Господар Кремля навіть заявляв, що планета має готуватися до «нового порядку», тому що нинішній остаточно зруйновано.

Втім, у відповідь речник Держдепу США Нед Прайс заявив: сутність нового порядку полягає в тому, що РФ стала країною-ізгоєм. А співголова українського кокусу в Конгресі США Майк Куіглі підкреслив: якщо Москва продовжуватиме війну в нашій державі, буде тільки ще більше ізольована і принижена.

Насправді у Вашингтона є ще один козир у рукаві: можливість офіційно визнати РФ країною-терористом і долучити її до компанії Північної Кореї, Ірану, Куби та Сирії. Хоча цей крок буде, скоріше, символічним, адже санкційний тиск США проти Кремля майже вичерпаний (а місцями навіть послаблюється). Інша справа, що за ведення бізнесу з РФ інші держави можуть нарватися на відповідні міри з боку Білого дому.

Але є один нюанс: за словами завідувача сектору Національного інституту стратегічних досліджень Олексія Їжака, юридичної процедури визнання країни терористичною у світі не існує. Та якщо говорити саме про США та їх вплив, сам факт надання комусь подібного статусу вже має величезне значення.

- Якщо РФ поки не оголошують країною-спонсором тероризму, це означає, що не всі держави готові до такої міри. Але у підсумку Росія поїдатиме сама себе, тому що наряду з політичною ізоляцією не може бути економічних зв'язків. І це взагалі повна ізоляція держави, - сказав експерт.

Важливо також розуміти, що визнання американцями РФ країною-терористом не вимагатиме прийняття додаткових заходів: можна буде ізолювати її від світу просто й швидко. Однак водночас США вагаються, адже будь-які санкції б’ють і по ним самим. А оскільки у американців справи зараз ідуть доволі кепсько, вони не поспішають «нагороджувати» Москву новим статусом.

Втім, якщо Вашингтон таки зважиться на такий крок, це стане чітким сигналом для інших країн - навіть якщо у них немає ніяких офіційних списків країн-терористів. Відповідно, вони долучаться до процесу, покликаного повністю ізолювати агресора від цивілізованого світу.

Максим КОРОБЕЦЬ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в