misto.zp.ua

Ювелірна робота піротехніків у Запоріжжі врятувала від руйнування шість багатоквартирних будинків

 

Як у Запоріжжі ліквідували наслідки падіння нерозірваних касетних снарядів ракети «Іскандер-К», що розсипалися серед житлового масиву

Ювелірно спрацювали піротехніки ДСГС у Запоріжжі — фахівці вивезли залишки російської ракети «Іскандер-К», яка впала 12 листопада й не вибухнула. Операція зі збору та вивезення залишків ракети тривала всю ніч і ранок.

Нагадаємо, що ввечері 12 листопада, внаслідок атаки на Запоріжжя в одному з районів міста впали нерозірвані касетні снаряди ракети «Іскандер-К». Вибухонебезпечні елементи розсипалися серед житлового масиву. У зоні можливої детонації опинилися 6 житлових багатоквартирних будинків.

Через те, що касети могли здетонувати у будь-який момент, поліцейські спільно із рятувальниками терміново евакуювали 29 мешканців будинків, ще 59 виїхали самостійно. Частину людей органи місцевої влади перевезли муніципальним транспортом до найближчих територіальних центрів, де забезпечили людей харчуванням і організували надання медичної допомоги.

Фахівці відповідних структур цілодобово здійснювали чергування, аби мінімізувати трагічні наслідки.

Піротехнічні підрозділи спільно з фахівцями Національної поліції за допомогою спеціального спорядження вилучили касетні снаряди ракетного комплексу «Іскандер-К» та вивезли для знищення.

Наразі небезпека ліквідована, життю громадян нічого не загрожує. Мешканці будинків повернулись додому.

Про це повідомили на сторінках у «Фейсбук» МВС України, поліції Запорізької області, ДСНС України, Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

Які ще наслідки воєнних дій ліквідували рятувальники у Запорізькій області 13 листопада

Крім того, 13 листопада рятувальники ДСНС ліквідували й інші наслідків ворожих обстрілів у Запорізькій області. Так, вони загасили три пожежі в Оріхові і Гуляйполі. А саме, загоряння шести гаражів на території гаражного кооперативу, житлового будинку та господарчої споруди.

Також для забезпечення побутових потреб людей рятувальники привезли 10 тонн технічної води у Гуляйполе, що внаслідок обстрілів зосталось без водопостачання.

Светлана ОЛЕЙНИК


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в