misto.zp.ua

Ярослав Лизя

Хлопець мріє ганяти м’яча з однолітками. Але йому потрібна ще не одна реабілітація, аби твердо стояти і ходити своїми ногами.

Ярослав Лизя

Ярослав Лизя, 11.03.2010 року народження

Діагноз: ДЦП, спастична диплегія.

Новини про лікування

Медичні виписки с.1с.2с.3с.4

Рахунок

Як допомогти?

Звіт про надхоження та витрати пожертв

Ярославу 13 років. Він народився передчасно, з вагою 1,8 кг., тому перші місяці життя прожив у лікарні. З часом хлопчик підростав, але залишався слабеньким. Сидів погано, ходити взагалі не міг. Після обстеження в Києві встановили діагноз ДЦП, спастична диплегія, вальгусна деформація стоп, косоокість. Стояти самостійно Ярік теж не міг, тільки повзав. А згодом, пересувався за допомогою інвалідного візочка.

У 2017 році Ярославу було зроблено операцію за методом Ульзібата. А курси реабілітації допомагали в розтягуванні м’язів. Разом з бабусею їздили по реабілітаційним центрам Харківської, Одеської, Дніпропетровської областей. А в Міжнародній реабілітаційній клініці Козявкіна, в м. Трускавець, Ярослав зробив свої перші 8 кроків. Так, поступово, завдяки старанню дитини і відвідуванню спеціалізованих медичних установ, Ярослав встав з інвалідного візочка. Хлопчина почав ходити за допомогою ходунків, або з палицею.

 

Ярослав Лизя

 

Зараз Ярослав живе в селі Малокатеринівка Запорізької області з бабусею та дідусем. Цього року закінчив 6 клас за індивідуальною програмою. На жаль, через часті обстріли, багато хто з друзів хлопчика виїхав за кордон. Та, дякувати дідусю, хлопець освоїв комп’ютер, тому має змогу продовжити спілкування з друзями через інтернет. А ще,після кожної реабілітації Ярослав знаходить нових друзів, з якими й надалі періодично зустрічається у різних центрах.

Хлопець любить грати в шашки, читає на пам'ять вірші. Приймає участь у різних конкурсах, але мріє, як і всі хлопці його віку, грати у футбол. Та самостійно бігати він ще не може. Під час ходьби ноги хлопця перехрещуються, інколи підкошуються, отже, доводиться користуватися палицями чи ходунками. Потрібна ще не одна реабілітація, щоб твердо стояти і ходити своїми ногами.

 

Second slide

Просимо допомоги на курс реабілітації, який розпочнеться вже у вересні 2023 року у центрі «Росток життя», вартістю 32 тис.

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

В 2004 году один молодой человек решил помочь детям в интернате. Парня звали Альберт Павлов, и он хотел подготовить детей к выходу во взрослую жизнь. Ведь за воротами интерната нет нянь и воспитателей, а на завтрак, обед и ужин надо сначала заработать. Так появился проект www.deti.zp.ua

В 2007 году проект перерос в Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок» с офисом, сотрудниками и счетами в банке. Сейчас фонд объединяет тысячи жертвователей, и помогает детям, больницам, малообеспеченным и приёмным семьям. Ежегодно объём помощи составляет несколько миллионов гривен.

В этой рубрике мы размещаем актуальную информацию фонда о нуждах детей, лишенных родительской заботы, а также о потребностях тяжело больных ребят.

Надеемся на Вашу поддержку и помощь!

Контакты

Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок»

Сайт: www.deti.zp.ua
Email: info@deti.zp.ua
FB: @detizpua
Телефоны:
+380 (50) 452-03-92
+380 (96) 700-55-91 (моб.)

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |