misto.zp.ua

Як зміняться подорожі в Євросоюзі після 15 червня 2021 (Подробиці про Зелений сертифікат ЄС)

Як зміняться подорожі в Євросоюзі після 15 червня 2021 (Подробиці про Зелений сертифікат ЄС)

Багатьох українців цікавить, чи можна буде влітку подорожувати країнами Європи, і якими будуть правила Євросоюзу щодо туристів. Інформацію щодо цього оприлюднив Комітет Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу.

17 березня 2021 року Європейська Комісія представила пропозицію створити цифровий зелений сертифікат для безпечного вільного пересування в межах ЄС на час пандемії COVID-19. Цей сертифікат діятиме у всіх державах-членах ЄС.

25 березня депутати Європейського парламенту ухвалили рішення застосувати прискорену процедуру розгляду, щоб встигнути до літа затвердити зелений сертифікат.

Що таке цифровий зелений сертифікат?

Цифровий зелений сертифікат — це цифровий доказ того, що людина:
• вакцинована проти COVID-19;
• отримала негативний результат тесту або
• одужала від коронавірусу.

Основні характеристики сертифіката

• Цифровий та/або паперовий формат;
• наявність QR-коду;
• безкоштовний;
• двомовний — мовою країни, в якій виданий та англійською мовою;
• безпечний та надійний;
• діє в усіх країнах ЄС.

Як громадяни ЄС отримуватимуть сертифікати?

Відповідати за видачу сертифікатів буде влада краї-членів ЄС. Його видаватимуть в лікарнях, центрах тестування чи органах охорони здоров’я.

Цифрову версію можна буде зберігати на мобільному пристрої. Доступна також буде паперова версія.

Обидві — цифрова та паперова — матимуть QR-код, який містить важливу інформацію, а також цифрову печатку, щоб переконатися, що сертифікат справжній.

Як це допоможе вільному пересуванню?

Цифровий зелений сертифікат буде дійсний у всіх державах-членах ЄС. Це допоможе забезпечити можливість скоординованого скасування обмежень на пересування, які діють сьогодні.

Під час подорожі кожен громадянин ЄС, а також громадяни третьої країни, що легально перебувають або проживають в ЄС, які мають цифрові зелені сертифікати, будуть звільнені від обмежень у пересуванні.

Як працюватиме сертифікат?

Цифровий зелений сертифікат містить QR-код із цифровим підписом для захисту від фальсифікації. Під час перевірки сертифікату буде скануватися QR-код та верифікуватися підпис. Кожен орган видачі (наприклад, лікарня, центр тестування, орган охорони здоров’я) має власний ключ цифрового підпису. Усі вони зберігаються в захищеній базі даних у кожній країні.

Європейська комісія створить спеціальний шлюз. За допомогою цього шлюзу всі підписи сертифікатів зможуть бути перевірені по всьому ЄС. Особисті дані, закодовані у сертифікаті, не проходитимуть через шлюз, оскільки це не потрібно для перевірки цифрового підпису. Комісія також допоможе державам-членам розробити програмне забезпечення, яке органи влади зможуть використовувати для перевірки QR-кодів.

Чи зможуть громадяни ЄС, які ще не щеплені, поїхати до іншої країни ЄС?

Так. Цифровий зелений сертифікат має сприяти вільному пересуванню всередині ЄС.

Чи матиме значення, якої вакциною люди вакциновані?

Держави-члени ЄС прийматимуть сертифікати вакцинації для тих вакцин, які отримали дозвіл ЄС. Держави-члени можуть також вирішити поширити це правило також на мандрівників з ЄС, які отримали іншу вакцину.

Які дані будуть у сертифікаті?

Цифровий зелений сертифікат міститиме ключову необхідну інформацію, таку як ім’я, дата народження, дата видачі, відповідна інформація про вакцину/тест/одужання та унікальний ідентифікатор. Сертифікати включатимуть лише обмежений набір інформації, яка необхідна. Цю інформацію країни, в які людина їздитиме, зберігати не зможуть. Перевірятиметься лише справжність сертифіката — хто його видав та підписав.

Коли зелений сертифікат запрацює?

У березні Єврокомісія представила юридичну пропозицію щодо цифрових зелених сертифікатів. Європейський парламент та країни-члени ЄС повинні схвалити цю пропозицію.

Держави-члени мають підготуватися до матеріально-технічного розгортання сертифікатів (видачі та перевірки).

До літа Єврокомісія створить цифрову інфраструктуру, яка сприятиме автентифікації цифрових зелених сертифікатів. Держави-члени мають внести необхідні зміни в їх національні системи медичних карт.

Запрацюють зелені сертифікати ЄС, за словами єврокомісара Тьєрі Бретона, 15 червня 2021 року.

Чи зможуть громадяни третіх країн отримати зелений сертифікат?

Громадяни ЄС, які мають легальні підстави подорожувати, зможуть отримати зелений цифровий сертифікат. Про це, як повідомляє «Європейська правда», заявив речник Єврокомісії на брифінгу у Брюсселі.

Негромадяни ЄС, за словами речника, також зможуть подати запит на отримання сертифікату. Їм потрібно буде надати всю необхідну інформацію, в тому числі про щеплення.

Після цього країни-члени мають оцінити, чи була надана необхідна інформація, і вирішити, чи видавати цифровий зелений сертифікат.

Речник Єврокомісії також пояснив, що є інша опція — Єврокомісія може ухвалити рішення про те, що сертифікати про вакцинацію третьої країни відповідають вимогам ЄС. І в такий спосіб ці сертифікати визнаватимуться на рівні із документом Євросоюзу.

Джерело: Комітет з питань інтеграції України до Європейського Союзу


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в