misto.zp.ua

Як вибрати ніж для хліба?

Як вибрати ніж для хліба?

Ви, звичайно ж, неодноразово бачили, як виглядає хлібний ніж? 

Так, це той самий кухонний ніж із зубчастим лезом! Але ним можна робити значно більше, ніж просто нарізати батони та булки. 

Якісний зубчастий ніж швидко та чисто ріже сдобу, торти, соковиті фрукти та овочі, тверді гарбузи та патісони, чи навіть запечену курку.

Зараз існує дуже багато видів хлібних ножів. Вони відрізняються за розмірами, формою зубців, геометрією леза. Як вибрати саме той, що вам потрібен? Спробуємо розібратись.

Проста та коротка порада:

По-перше, якщо ви не хочете витрачати час на читання, та зайві гроші на покупку, то просто знайдіть ніж із прямим лезом довжиною 20-25 см, та однаковими зубцями помірного розміру та простої форми. 

Якщо тонкість і ювелірна акуратність скибочок хліба чи помідорів не є для вас головною задачею, але ви просто хочете мати на своїй кухні простий у використанні, міцний та зручний зубчастий ніж, то саме такий варіант вам і потрібен. 

Цей ніж буде дешевшим саме через те, що буде мати просту геометрію леза. Усілякі клинки з зубцями різного розміру та іншими геометричними хитрощами, може й ріжуть дещо акуратніше, але й коштуватимуть дорожче. Інколи – помітно дорожче. А за ефективністю різу вони будуть анітрохи не кращими.  

Які бувають хлібні ножі за формою клинка?

  • Ножі з прямим клинком. Класична та найбільш часто використовувана багатьма виробниками форма. Такий ніж  ідеально підходить для нарізання хліба, але деякі профі вважають, що він дещо обмежує рухи кухаря, бо ним не дуже зручно маніпулювати.
  • Ножі із злегка вигнутим лезом. Дещо нагадують великий кухарський шеф-ніж. Вигнуте лезо дає можливість робити маятниковий рух, який так цінують профі. Бо саме така техніка дає змогу швидко та акуратно нарізати не тільки хліб, але й фрукти та овочі. Профі цінують такі ножі за більшу універсальність. Але щоби правильно використовувати його, треба вчитись.
  • Ножі зі зміщеною рукояттю. Лезо такого ножа віддалено дещо донизу від ручки. Це дає вашим пальцям достатньо місця та безпеки. Але користуватися таким ножем буває не так вже й зручно.

Який хлібний ніж буде оптимальний для домашньої кухні?

На нашу думку, гарний зубчастий ніж повинен не дуже товсте лезо, зуби однакового розміру, довжину близько 25 см та зручну рукоять. 

Зручну саме для вас! Краще, перед тим, як купити ніж, потримайте його у своїй руці. Причому, майте на увазі, що рукояті простої форми часто виявляються значно зручнішими за всілякі хитрі ергономічні вигадки дизайнерів! 

Бо руки у всіх різні. Ніхто не гарантує, що ті хитрі вирізи під пальці співпадуть саме з вашою долонею. 

Лезо має буди не надто товстим, щоби добре, без зайвого супротиву, проходити крізь м'якуш, не пошкоджуючи хліб та не змушуючи вас робити зайві зусилля. До того ж, зайва товщина леза дає тенденцію під час нарізання відхиляти та уводити клинок в бік, що призводить до нерівних зрізів. 

Довжина близька 25 см дозволить вам легко нарізати не тільки хліб, але й торти та великі пироги. Ви не будете робити зайвих рухів. Шматки торту будуть виходити більш акуратними.

Ну а про зубці ми вже казали: зубці простої форми дешевші, різні хитрі форми – дорожчі. Добавимо лише що якщо зубці надто великі, ви отримаєте більше ефект «рубання», ніж «пиляння». Працювати таким ножем буде важко. Якщо зубці занадто малі та круглі, вони дадуть акуратний різ, але плохо різатимуть тверду скоринку. Такий ніж більше підійде для нарізання тортів чи соковитих фруктів. Крім того, ножі з маленькими зубцями вимагають більше зусиль та рухів, щоби нарізати великий буханець хліба. 

Ще один момент – зверніть увагу на сорт сталі, з якого зроблено ніж. Серйозні бренди зазвичай вказують цю інформацію на боковій поверхні клинка. Якщо там вказано щось на зразок «1,4116», «3CrMoV», «440C» чи «AUS8», можете сміливо брати. Все це – сорти досить якісних та перевірених нержавіючих сталей. 

Якщо ж на ножі не написано нічого, краще почати сумніватись. Бо може там щось таке, про що й писати соромно? Так що майте і цей маленький лайфак на увазі. Може знадобитися!

Докладніше - https://grossman.com.ua/nozhi-dlia-hleba/


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в