Жодне свято не залишається без смачних салатів на святковому столі. Але ера традиційної шуби чи олів’є завершується. Все більше і більше людей віддає перевагу більш легким, але не менш смачним салатам. Одним з таких по праву можна вважати салат цезар. Назва його не має нічого спільного з римським імператором. Автором цієї трави є Цезар Кардіні. А ось прихильників цієї страви можна зустріти по всьому світи. При цьому існує декілька варіантів салату, основним інгредієнтом якого можуть виступати курка, креветки чи навіть лосось. І саме тому, що курка найбільш доступний компонент, то найчастіше готують салат саме з нею.
Потрібні інгредієнти
Приготувати смачний салат вдома може кожен, адже рецепт салату цезар дуже простий. Для приготування вам потрібно:
- Куряче філе - 400 г;
- Яйця - 2 шт.;
- Салат “Айсберг”;
- Помідори чері - 200 г;
- Сир пармезан - 100 г;
- Часник;
- Білий хліб;
- Оливкова олія;
- Сіль;
- Перець.
Як готувати салат цезар з куркою
- Починати краще з приготування сухариків. Для цього потрібно порізати хліб на кубики та поставити у духову шафу на 10-15 хвилин. Щоб сухарики були смачнішими краще перед запіканням полити їх оливковою олією з часником. Але перед цим подрібнений часник з олією відправте у мікрохвильовку на 10 хвилин. Так часник віддасть свій аромат.
- Далі треба підсмажити курку. Куряче філе слід нарізати шматочками товщиною приблизно 1 см, додати солі та перцю саме на ваш смак та покласти іх обсмажувати на сковороду. Обсмажувати з двох сторін до повної готовності. Підсмажену курку треба охолодити та нарізати. Шматочки не повинні бути дуже маленькими.
- Помити салат “Айсберг”. У домашніх умовах його легко замінити звичайним листям салату. Листя порвати на крупні шматки.
- Помідори чері вимити та розрізати навпіл.
- Нарізати сир пармезан тонкими шматочками.
- Відварити яйця. Краще брати перепелині, але й курячі не зіпсують страву. Після охолодження нарізати яйця.
- Змішати всі компоненти у глибокій тарілці. Для ще кращого смаку можна додати обсмажений бекон. Це додасть вашому блюду пікантності та аромату.
- Заправити салат соусом. Приготувати його можна самостійно, але краще використати заправку “Цезар” від Торчин. Вона лише підкреслить смак всіх інгредієнтів.
Салат цезар з куркою з легкістю стане прикрасою вашого столу і сподобається усім гостям. Він дуже смачний та поживний, але при цьому не має жодних шкідливих компонентів.
Смачного!