misto.zp.ua

Влітку у Запоріжжі діють гуртки для дітей: спорт, мистецтво, наука та багато іншого

Влітку у Запоріжжі діють гуртки для дітей: спорт, мистецтво, наука та багато іншого

 

У Запоріжжі функціонують 13 закладів позашкільної освіти та 3 відокремлених підрозділи на базі закладів загальної середньої освіти. Заняття в гуртках не припиняються і в літній період, тож маленькі запоріжці можуть обрати собі заняття до душі. Наприклад – зайнятися спортом, малювати картини, створювати чи розписувати одяг, танцювати чи програмувати.

Так, у «Комунарському районному центрі молоді та школярів» цього року гуртки відвідують понад 2000 дітей. Вік вихованців різний, адже у закладі приймають дітей від 4 і до 21 року. Найбільше – підлітків 10-12 років та дошкільнят.

– Ми можемо запропонувати багато гуртків. Майже кожен напрям позашкільної освіти представлений у нашому закладі. Це гуртки декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва, фізкультурно-спортивного напрямків, робототехніки, гуманітарного, науково-технічного, дослідно-експериментального профілю тощо. Значним попитом користуються спортивні секції, робототехніка, хореографія, науково-технічний напрям, – розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи закладу позашкільної освіти «Комунарський районний центр молоді та школярів» Запорізької міської ради Лариса Буйниченко.

Зараз у центрі молоді і школярів проходить літня школа. Зокрема вихованці гуртка «Школа дизайну» готують індивідуальні проєкти в рамках «Літньої школи МАН». Учні знайомляться з наукою – які існують методі дослідження і як їх проводити. Також створюють власні проєкти і презентують їх.

– Займаюсь уже 3 роки, тут я знайшла нових друзів. Зараз ми проходимо літню практику. Тема у кожного різна. Я для себе обрала створення намиста зі старих прикрас як вид апсайклінгу. У минулі роки я розписувала одяг та малювала картину з пластиліну, – поділилась вихованка гуртка «Школа дизайну» Ганна Федорів,

Загалом у закладах позашкільної освіти займаються майже 16 тисяч дітей. У кожному районі зберігається принцип територіальної доступності – у закладів є структурні підрозділи, які функціонують як на базах так званих «клубів школярів», так і на базах закладів загальної середньої освіти.

– Позашкільна освіта на сьогодні вирішує дійсно унікальні задачі – допомагає розвивати творчі здібності, лідерські якості, допомагає в самореалізації та професійній орієнтації. Крім того, в нинішніх умовах позашкілля дає дітям соціалізацію та психоемоційний комфрот, – підкреслила начальниця управління позашкільної освіти, виховної роботи та національно-патріотичного виховання департаменту освіти і науки міськради Клара Голдобіна.  

Для того, аби розпочати заняття за обраним напрямом, необхідно написати відповідну заяву. Заняття проводять безкоштовно.

З  інформацією про районні заклади позашкільної освіти можна ознайомитись на сайті департаменту освіти і науки міської ради за посиланням.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |