misto.zp.ua

В Україні назвали умови серйозного розгляду переговорів із Росією

В Україні назвали умови серйозного розгляду переговорів із Росією

Прес-секретар президента України Сергій Никифоров заявив, що Київ готовий серйозно розглянути питання щодо поновлення переговорів з Росією за дотримання універсальних принципів міжнародного права. Його слова наводить видання "Факти".

 
"Україна не цурається переговорів. Але Україна говорить про те, що ці переговори мають ґрунтуватися на певній кількості принципів", - заявив прес-секретар Президента України.
 
За його словами, йдеться про універсальні принципи міжнародного права, серед яких повага до статуту ООН, повага до територіальної цілісності та суверенітету, принцип верховенства права, компенсація збитків та гарантій того, що подібний конфлікт не відбудеться в майбутньому. Никифоров додав, що перелічені ним принципи є базовими та відповідними до будь-якої ситуації.
 
"Якщо переговори базуватимуться на цих принципах, Україна, я думаю, розгляне можливість таких переговорів дуже і дуже серйозно", - сказав він.
 

Переговори між Росією та Україною

Процес переговорів Росії з Україною активно проходив навесні 2022 року, після чого було припинено. Остання зустріч делегацій відбулася у Стамбулі 29 березня, після чого сторони констатували відсутність прогресу у переговорному процесі.
 
У вересні президент України Володимир Зеленський заявив, що не вестиме переговори з Москвою, поки посаду глави держави обіймає Володимир Путін. Проте вже наприкінці грудня стало відомо, що команда Зеленського готує план світу з Росією. За попередніми даними, Київ планує подати положення у річницю початку конфлікту.
 
У січні офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія готова вирішувати проблему України шляхом переговорів, але таких перспектив немає. За його словами, досягнення цілей мирними, політико-дипломатичними шляхами — кращий для Москви варіант.

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в