misto.zp.ua

В центрі національних культур «Сузір’я» відбулася зустріч з експертами Ради Європи

В центрі національних культур «Сузір’я» відбулася зустріч з експертами Ради Європи

27 лютого в центрі національних культур «Сузір’я» Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася робоча зустріч з експертами Ради Європи в рамках проєкту «Захист національних меншин, у тому числі ромів, та мов меншин в Україні».

Учасники заходу обговорили презентацію бета-версії комунікаційної платформи національних спільнот області «Багатонаціональна сім’я Запорізького краю» – сайту національно-культурних товариств Запорізької області, який невдовзі буде доступний широкому загалу.

У робочій зустрічі взяли участь експерти Ради Європи (Фінляндія та Україна); представники Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури, молоді та спорту України; Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

– На території області проживають у мирі та злагоді представники 130 націй. Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації виграв конкурс на участь у проєкті Ради Європи, оскільки в нашому регіоні вже налагоджена плідна взаємодія між владою та національними меншинами. Надалі розроблена комунікаційна платформа може стати взірцем для інших областей України. Цей проєкт дуже важливий ще й тому, що наша область – прифронтова. Ми живемо в умовах інформаційної війни, та сайт стане ще одним засобом для боротьби з фейками, – значив заступник директора-начальник Управління міжнаціональних відносин та релігій Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Павло Мяло.

Також в обговоренні сайту взяли участь експерт Ради Європи Том Морінг (Фінляндія); експерт Ради Європи Михайло Подюк (Україна); керівниця проєкту Ради Європи Оксана Овчарук (Україна); начальниця відділу міжнародного співробітництва з питань національних меншин Департаменту у справах релігій та національностей, культури, молоді та спорту України Наталія Ткаченко.

У підсумку керівниця центру національних культур «Сузір’я» Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки Ольга Назаренко повідомила, що Центр вже шість років працює як платформа для заходів національно-культурних товариств.

(Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА)


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |