misto.zp.ua

У Запорізькій області росіяни нищать міста, які вони не можуть захопити

 
 

Росіяни нищать Гуляйполе і Оріхів, які вони не можуть захопити

Запорізька обласна військова адміністрація повідомила про ситуацію, що зараз склалася в Пологівському районі, через який проходить лінія фронту. З 15 територіальних громад району лише 2 не окуповані, 3 — частково окуповані.

Лінія фронту в Пологівському районі проходить через Малотокмачанську, Оріхівську та Гуляйпільську громади. В останні дні там не просто гаряче, там пекло. Про це повідомив очільник Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський.

Станом на сьогодні лінія фронту суттєво не змінилася і залишається там, де була місяць тому. Районна влада постійно моніторить ситуацію та залишається на зв’язку з людьми, які не виїхали із зони бойових дій та залишаються під обстрілами чи в окупації. Ситуація там вкрай важка. Тому районна і місцева влада робить усе можливе, щоб допомогти людям із евакуацією. Для тих, хто не може виїхати, першочергове завдання влади — отримати запас продуктів та ліків.

Складна ситуація і з комунікаціями. Росіяни нищать логістичні шляхи, блокують ввезення гуманітарної допомоги та руйнують населені пункти. Найбільше руйнувань у Гуляйпільській громаді. Наразі навіть неможливо точно порахувати кількість зруйнованого, офіційно зареєстровано 1 тис. 700 об’єктів. Але ще є невнесені в реєстри об’єкти.

Погіршується ситуація і в Оріхівській громаді. Росіяни нищать цивільну інфраструктуру, школи, дитсадки, лікарні.

Із розмов окупантів, які чують місцеві, стало відомо, що Оріхів вони називають “міцним горішком”, а Гуляйполе “злим містом”. Вони не можуть їх захопити, тому просто знищують, руйнуючи все.

На сьогодні в Пологівському районі зареєстровано 81 загиблу людину, 78 людей поранені. Але ці цифри не остаточні, бо невідомо, яка ситуація на тимчасово окупованих територіях. Що стосується зрадників, то в Пологівському районі їх майже немає.

З району вже виїхало близько 53% людей. У Запоріжжі їм надають допомогу, прихисток, реєструють та допомагають виїхати в інші регіони країни. Робота з евакуації буде тривати й надалі.

Валентина ТВЕРДОХЛЕБ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в