misto.zp.ua

У Запорізькій області для прийомних батьків проводять спеціальне навчання

У Запорізькій області для прийомних батьків проводять спеціальне навчання

Регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі благодійної організації «Благодійний фонд Карітас» проводять четвертий із шести запланованих навчальних тренінгів «Організація та проведення навчання кандидатів в прийомні батьки, опікуни, піклувальники.

З метою недопущення поширення коронавірусу COVID-19 тренінги проводяться з дотриманням  санітарно – епідемічних правил безпеки.

Участь у навчальному тренінгу взяли 9 прийомних батьків/батьків-вихователів та кандидатів в опікуни, піклувальники з міста Запоріжжя, Вільнянського та Михайлівського районів, а також Андрівської, Малотокмачанської, Преображенської, Плодородненської та Степанівської Першої  об’єднаної територіальної громади Запорізької області.

У першу чергу семінар-тренінг дозволить учасникам приміряти на себе нову соціальну роль, отримати знання щодо сімейних форм виховання, психологічних особливостей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту прав та законних інтересів. Допоможе оволодіти вміннями та практичними навичками щодо забезпечення безпечних умов адаптації дитини до нового соціального середовища; налагодження контакту з дитиною; визначення специфічних потреб дитини, яка влаштовується у сім’ю; забезпечення прав дитини; налагодження взаємодії із соціальним працівником у ході соціального супроводження.

До заходу залучаються також спеціалісти Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації.

В ході тренінгу учасники знайдуть відповіді на наступні питання:

—  формування усвідомленого рішення батьків щодо створення прийомної сім’ї, влаштування дитини під опіку, піклування

— налагодження взаємодії між кандидатами в прийомні батьки та спеціалістом, який в подальшому буде здійснювати їх соціальний супровід

—   підготовка кандидатів до здійснення функцій прийомних батьків, опікунів, піклувальників шляхом формування необхідних сфер компетентності;

— надання комплексної психологічної, соціально-педагогічної та інформаційної підтримки кандидатам у прийомні батьки, опікуни, піклувальники та спеціалістам, які в подальшому будуть здійснювати їх соціальний супровід

—  активізація досвіду, почуттів, набуття навичок, якими мають володіти потенційні прийомні батьки, опікуни, піклувальники

—   оцінка виховного потенціалу потенційних прийомних батьків, опікунів, піклувальників.

(Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА)


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в