misto.zp.ua

У Запоріжжі відбулася акція «В’язні Кремля»

У Запоріжжі відбулася акція «В’язні Кремля»

У вівторок, 10 вересня, у Запоріжжі відбулася одноденна акція на підтримку українських політичних в’язнів.

Активісти глобальної акції #SaveOlegSentsov після його звільнення продовжують боротьбу за інших політв’язнів. За словами дослідниці Кримської правозахисної групи Ірини Сєдової, це значна перемога для країни, але 86 в’язнів досі утримуються у тюрмах Росії та окупованого Криму за сфабрикованими обвинуваченнями. “Людей переслідують за релігійні та політичні погляди, за громадянську позицію і громадську діяльність. Є й такі, кого звинуватили у плануванні «диверсій», «терактів»”, – розповідає Ірина.

“Більшість політв’язнів – це кримські татари, – говорить колишній бранець, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров. – Після окупації кримськотатарський народ зіштовхнувся із масовими переслідуваннями, роботу Меджлісу було заборонено, багато активістів потрапили за грати”.

А на площі Маяковського встановили 86 капканів із закритими щелепами, показуючи, що вони вже схопили  свою здобич – українських громадян. У деяких капканах знаходяться речі, що символізують особистий одяг та взуття бранців Кремля. До кожного прикріплено залізний ланцюг, на кінці якого є бірка з написом «Сделано в Кремле».

Всі бажаючі мали змогу доєднатися до акції та написати листа чи підписати листівку для тих, хто зараз перебуває за гратами.

Елена АХИНЬКО

фото Сергей ТОМКО

 

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в