misto.zp.ua

У Запоріжжі поліцейські та представники ЗМІ обговорили безпеку діяльності журналістів

У Запоріжжі поліцейські та представники ЗМІ обговорили безпеку діяльності журналістів

27 лютого в приміщенні Головного управління Національної поліції в Запорізькій області відбувся круглий стіл на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення». У заході взяли участь заступник начальника ГУНП в Запорізькій області – начальник слідчого управління Олег Григоров та представники засобів масової інформації.

«Ми намагаємось бути більш відкритими в спілкуванні, в першу чергу з громадами, аби забезпечити основну функцію поліції – сервісну, це взаємодія з громадськістю. Ми хочемо побудувати партнерські відносини між представниками ЗМІ та поліції для того, щоб ви розуміли і наші проблеми і прорахунки. Проте є певні законодавчі обтяження, які лежать на працівниках поліції, а саме кримінальна відповідальність за розголошення даних досудового слідства, щоб ви із порозумінням відносились до того, що не завжди ми можемо повідомляти всі обставини скоєних кримінальних правопорушень і, в першу чергу, які є не розкритими», — наголосив Олег Григоров.

На даний час у слідчих підрозділах Запоріжжя на залишку перебуває п’ять кримінальних проваджень, де представники ЗМІ є потерпілими. Це кримінальні провадження, відкриті в період з 2016 року. Вони перебувають на контролі керівництва ГУНП в Запорізькій області, їм приділяється особлива увага.

Представників засобів масової інформації, в першу чергу, цікавило питання порядку та стану розслідування кримінальних проваджень, де журналісти є потерпілими, особливості розслідування у разі наявності у слідства версії, коли підставою до скоєння злочину стала професійна діяльність журналіста,  а також як реагувати у разі погроз з боку правопорушників та як захистити свої права й не стати жертвою злочину.

В результаті присутні отримали кваліфіковані відповіді на питання, що їх цікавили, обговорили проблемні питання стосовно перешкоджання професійній діяльності журналістів, а також шляхи їх вирішення.

(Відділ комунікації поліції Запорізької області)


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |