misto.zp.ua

У Запоріжжі на одну вакансію претендує 11 осіб

У Запоріжжі на одну вакансію претендує 11 осіб

У Запорізькому ЦЖС з місцевими медійниками зустрілася директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік та розповіла про зміни на ринку праці регіону та діючі програми державної підтримки тих, хто потребує роботи. У тому числі військових, які повернулися з фронту, та ВПО.

За офіційними даними, впродовж січня-квітня поточного року послуги Запорізької обласної служби зайнятості отримували 13,8 тис. громадян, з-поміж них – 10,9 тисячі зареєстрованих безробітних.

– За цей період, за сприяння служби зайнятості 1053 особи знайшли роботу, – зазначила Ірина Дуднік. – Серед них 376 громадян – це внутрішньо переміщені особи. 308 ВПО працевлаштовані на робочі місця з наданням роботодавцям компенсації витрат на заробітну плату. Також видано 1503 направлення на виконання суспільно корисних робот в умовах воєнного стану.

Крім того, за направленням обласної служби зайнятості професійне навчання пройшли 64 безробітних.

Для підтримки конкурентоспроможності окремих категорій громадян видано ваучери на перепідготовку, підвищення кваліфікації 74 особам. З них ваучер на навчання отримали 29 ВПО.

Цілий пакет послуг служба зайнятості надає військовим. Зокрема гранти учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх сімей на створення або розвиток власної справи.

Програма передбачає надання грантів на суми:

до 250 тисяч гривень – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни та/або другого з подружжя – за умови створення щонайменше 1 робочого місця;

від 250 тисяч до 500 тисяч гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни та/або другий з подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше 2 робочих місця.

від 500 тисяч до 1 млн гривень зможе отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він не менш ніж 36 місяців був зареєстрований як ФОП до моменту подання заяви.

Головна умова — створити від 4 робочих місць. Співфінансування за цією програмою передбачає: не більше 70% надає держава (сума гранту), 30% — власні кошти підприємця.

Максимальний період реалізації бізнес-проєкту за наданим грантом складає 3 роки. Повернення отриманих коштів здійснюється упродовж цього часу шляхом сплати податків та зборів, у першу чергу – за працевлаштованих людей.

– Впродовж січня-березня 2024 року в центрах зайнятості Запорізької області отримували послуги 137 учасників бойових дій, з них мали статус безробітного 129 осіб. 8 учасників бойових дій працевлаштовані на запорізькі підприємства. Також слід зазначити, що 3 ветерани та 1 дружина учасника бойових дій отримали гранти на створення або розвиток власного бізнесу, – каже Ірина Дуднік.

Загалом, станом на 1 травня 2024 р., в центрах зайнятості запорізької області на обліку перебувало 10,8 тис. громадян, в тому числі 8,8 тисяч зареєстрованих безробітних.

Кількість вакансій у базі даних служби зайнятості регіону на 1 травня становила 964 одиниці.

На одну вакансію в середньому претендувало 11 осіб.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |