misto.zp.ua

У частини запорізьких пенсіонерів з 1 жовтня виростуть пенсії

 

Перерахунки пенсій з 1 жовтня 2022 року провели в автоматичному режимі

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з 1 жовтня 2022 року у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати з 6500 грн до 6700 грн, зросте розмір мінімальної пенсії за віком у непрацюючих осіб, які досягли 65 років і більше та мають необхідний страховий стаж 35 років для чоловіків та 30 років для жінок.

Крім того, з 1 жовтня 2022 року на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 року № 963 «Про додатковий захист окремих категорій осіб у 2022 році та в подальшому» Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області проведено перерахунок пенсії особам, яким виповнилося 70 років.

«В результаті такого перерахунку з 01.10.2022 громадянам, віком від 70 до 75 років у разі, якщо розмір пенсій (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством) не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії, а саме 10340 грн, встановлюється щомісячна виплата у розмірі 300 грн, — роз’яснює начальник Головного управління ПФУ у Запорізькій області Світлана Жмурко.

Крім того, пенсіонери віком від 70 років, яким призначено пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за наявності страхового стажу 35 років у чоловіків, 30 років у жінок, якщо розмір пенсійної виплати у них не досягає 3000 грн, отримають доплату у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Для пенсіонерів віком 70-75 років з меншим стажем (20-30 років у жінок і 25-35 років у чоловіків) пенсійні виплати будуть встановлені пропорційно наявному стажу, виходячи з 3000 грн. Наприклад: для жінки, віком 73 роки за наявності страхового стажу 24 роки розмір пенсійної виплати складатиме 2400 грн.

За результатами проведених перерахунків з 1 жовтня в області  пенсійні виплати зростуть майже у 215 тисяч громадян.

На фінансування жовтневих перерахунків додатково спрямовано понад 30,5 млн грн.

«Слід зазначити, що перерахунки проведені за матеріалами пенсійних справ, без особистих звернень пенсіонерів до Головного управління», — проінформувала Світлана Жмурко.

Джерело: Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області

 Ирина ЕГОРОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в