misto.zp.ua

«Сирена». На щастя, навчальна

«Сирена». На щастя, навчальна

На найбільшій у Європі Запорізькій атомній електростанції, де функціонують шість енергоблоків загальною потужністю 6000 МВт, минулої п’ятниці запорізькі надзвичайники провели масштабні навчання з евакуації населення. Відпрацьовувались екстрені дії на випадок техногенної аварії на ЗАЕС.
 

На території міст Енергодар та Запоріжжя, а також Кам’янсько-Дніпровського, Великобілозерського, Веселівського, Василівського, Михайлівського, Запорізького районів області пролунали електросирени та гучномовці. Це стало сигналом до початку тренувань.

 

За тактичним задумом, при проведенні планового технічного обслуговування систем безпеки, о шостій годині ранку 26.10.18, на ВП «Запорізька АЕС», виникла позаштатна ситуація, яка з «Аварійної готовності» перейшла до «Комунальної аварії». Зона радіаційного забруднення в цьому разі може досягати до 1750 кв. км.

 

За легендою, спеціалісти обстежили та оцінили уражену територію, скорегували план евакуації населення із зон можливого ураження. Неподалік від міста Василівка був розгорнутий проміжний пункт евакуації, куди і було доставлено евакуйованих та постраждалих людей. Всього було організовано 103 збірних пунктів, 8 проміжних та 70 приймальних тимчасових пунктів евакуації.Прибувши тудикожна людина проходила комплекс медико-санітарних заходів. Спочатку спеціалісти пояснювали, що треба зробити. Далі поділяли усіх на лежачих та здатних пересуватись самостійно. Після цього робили радіаційні заміри. За реальних обставин кожен має зняти з себе забруднений радіацією одяг, помитися мильним розчином і переодягнутися у чисте. А далі усіх евакуюють у безпечні місця.

 

– Події ми намагалися якомога більш приблизити до реальних. У місті Енергодар ми провели евакуацію людей на залізничну станцію, звідки вони мають бути евакуйовані в безпечні райони. Мета цього навчання – обучити людей на випадок реальних подій. Бо якщо люди не навчені, то в подібному випадку може виникнути паніка, тому ми і проводимо такий захід, аби максимально постаратися запобігти виникненню непередбачуваних ситуацій у реальному часі, – розказав заступник голови Запорізької держадміністрації Віктор Скобліков.

  

У ході цього заходу відбулась евакуація населення з 50-километрової зони радіаційного ураження, куди потрапляють 69 населених пунктів із загальною кількістю населення 278 тис. 631 особа.

 

Олексій ВЛАСОВ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в