misto.zp.ua

Що заважає дітям волонтерів та учасників АТО пройти у Запорізькому медіа-центрі "Курс публічного виступу"?

Що заважає дітям  волонтерів та учасників АТО пройти у Запорізькому медіа-центрі "Курс публічного виступу"?

Нещодавно довелося стати свідком досить дивної ситуації: представників поважної громадської організації «Запорізький медіа-центр», що впроваджує соціальний освітній проект для дітей з родин волонтерів та воїнів АТО, не пустили в орендоване ними приміщення у Запорізькому обласному центрі молоді. Начебто за усним розпорядженням голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля.

Менш за все хочеться, аби Костянтин Іванович сприйняв цю публікацію за чергову провокацію на його адресу. Можливо, він не здогадується, що хтось діє за його спиною.

Але про все по черзі.

ГО «Запорізький медіа-центр» [ЗМЦ] широко відома громадським, бізнесовим та експертним колам Запоріжжя і всієї України. Створена у 2014 році, вона стала медіа-платформою, майданчиком для діалогу влади, підприємців та активістів у вирішенні гострих питань, що виникають в процесі реформ у державі, яка знаходиться у стані війни з російським агресором.

За короткий час завдяки величезній волонтерській роботі ЗМЦ здобув авторитет та повагу і став партнером у інформаційній підтримці соціально важливих проектів та заходів Міністерства оборони України, Міністерства інформаційної політики, Міністерства молоді та спорту, силових відомств та інших структур.

Ось деякі документальні підтвердження

Численні заходи ГО ЗМЦ проходили на базі 27-ї аудиторії Запорізького обласного центру молоді, з яким укладена відповідна угода до 2021 року.

За роки співпраці в рамках угоди ЗМЦ системно підтримував обласний центр молоді [ОЦМ]:

  • інформаційним супроводом;
  • медіа-подіями;
  • організацією відео- та фотозйомок проектів ОЦМ;
  • ЗМЦ зробив ремонт другого поверху ОЦМ, 27-ї аудиторії та усіляко сприяв  створенню умов для реконструкції ОЦМ;
  • саме ЗМЦ вплинув на рішення депутатів Запорізької обласної ради, які звернули увагу на опалення та ремонт приміщення для дітей і молоді;
  • завжди, коли була можливість, запрошував ЗМІ і впливових гостей для популяризації усіх напрямків діяльності ОЦМ: патріотичне виховання, соціально-освітні проекти, творчі, культурні заходи і т.ін.;
  • сплачував системно орендну плату.

Минулої осені засновниця громадської медіа-платформи «Запорізький медіа-центр»,  випускниця Open World Ukraine, член Дорадчої ради ПРОМІС від громадських організацій пані Тетяна Орлова-Фесенко з командою професіоналів у галузях журналістики, медіа-технологій, акторської майстерності, психології, візажу розробила освітній проект «Курс публічного виступу для дітей».

Перша хвиля проекту з великим успіхом завершилася в грудні 2018 року.

Запорізький медіа-центр вирішив зробити проект соціальним і запросив взяти у ньому участь також дітей з родин волонтерів та воїнів АТО. Курс мав стартувати 2 березня. Про перебування в аудиторії № 27 по півтори-дві години двічі на тиждень протягом двох місяців керівництво ОЦМ було попереджено заздалегідь.

Але коли в суботу 2 березня діти з батьками і експерти команди у кількості близько 20 осіб прийшли до обласного центру молоді, виявилося, що аудиторія № 27 кимось зайнята. Зустріч довелося проводити у невеликий, мало пристосованій для групової роботи кімнаті.

На початку робочого тижня керівники Запорізького медіа-центру почали з’ясовувати причини неприємної ситуації, і почули дивну відповідь.

Начебто угоду про оренду приміщення обласний центр молоді в односторонньому порядку з Запорізьким медіа-центром розірвав. На питання, де ж лист-розпорядження і попередження, що мало бути представлене за місяць до розірвання угоди, представники ОЦМ відповісти не змогли. А тоді повідомили, що начебто усну  вказівку заборонити вхід до центру молоді представникам  Запорізького медіа-центру надійшло від… голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля. І начебто рекомендується до виборів взагалі обмежити перебування там представників сторонніх організацій.

Яким чином голова ОДА пан Бриль, навіть гіпотетично, може розпоряджатися, кого пускати чи не пускати в приміщення обласного центру молоді, яке є комунальною установою Запорізької обласної ради, залишається невідомим. І чому про обмеження перебування нічого не знають представники політичних партій, рухів і релігійних організацій, які орендують левову частку приміщень обласного центру молоді?

Тим більше дивне таке вибіркове ставлення до ЗМЦ, який протягом 5 років підтримує державницьку політику. І представники Запорізької ОДА, у тому числі і пан Костянтин Бриль, неодноразово брали участь у заходах медіа-платформи та відзначали професіоналізм та громадянську позицію ЗМЦ.

 

Пані Орлова-Фесенко розповідає, що Запорізький медіа-центр спробував вирішити проблему у переговорний спосіб, повідомивши Костянтина Івановича про його начебто вказівки керівникам обласного центру молоді не надавати приміщенням громадській медіа-платформі спочатку телефоном, тоді через соціальні мережі, нарешті, у вигляді офіційного звернення.

“…Особливо вражає таке ставлення, коли заручниками стають юні, талановиті запоріжці, для яких наш курс є унікальною подією, де вони можуть відкрити у собі потенціал, знайти друзів. Маємо надію на справедливе та позитивне ставлення до проектів громадської медіа-платформи «Запорізький медіа-центр»”, – говориться у зверненні.

Проте, за словами пані Орлової-Фесенко, реакції з боку пана Бриля на повідомлення про його начебто користування «телефонним правом» не було.

Тому члени ГО «Запорізький медіа-центр» надіслали звернення з викладом ситуації і проханням розібратися до Адміністрації Президента та інших державних установ.

“Ми маємо надію на здоровий глузд і позитивне рішення. І що громадська медіа-платформа «Запорізький медіа-центр» матиме можливість, як і раніше, проводити свої важливі для суспільства заходи і такий потрібний діалог влади, громадськості та ЗМІ!”– говориться у зверненнях волонтерів, громадських діячів ГО «Запорізький медіа-центр»

«МИГ», що протягом 2014-2019 років брав участь у кількох десятках заходів, організованих громадською медіа-платформою «Запорізький медіа-центр», все-таки сподівається, що сталося непорозуміння, найближчим часом інцидент буде вичерпано, і діти волонтерів та воїнів АТО зможуть пройти соціальний «Курс публічного виступу» на базі КУ «Запорізький обласний центр молоді» ЗОР.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в