misto.zp.ua

Що за тканина сатин

Що за тканина сатин

Обираючи постіль, необхідно звернути увагу на деякі особливості тканини з якої ї пошито. Хто знається на домашньому текстилі, уже давно зупинили свій вибір на  сатинових комплектах. Це не дивно, адже саме сатин м’який, ніжний, гладенький, сприяє комфортному сну. В цій статті ми розповімо про нього докладніше, а щоб інформація була достовірною, довіримось експертам консультантам інтернет-магазину Дом Коттон. До речі, віднедавна вони розпочали випуск постільної білизни своєї торгової марки.

Види сатинів 

Сатин – це загальна назва бавовняної тканини з діагональним плетінням. Вона характеризується міцністю, при цьому тактильно приємна.

Сатин використовується у багатьох сферах виробництва, але найкраще зарекомендував себе, як тканина для пошиття постільної білизни. 

Розрізняють декілька його видів по щільності та зовнішньому вигляду.

Сатин твіл – попри невисоку щільність, досить тривалий у вжитку. Добре переносить несприятливі зовнішні фактори, прання та прасування. Частіше за все з нього шиють недорогі постільні комплекти для дорослих та дітей. Дитячі комплекти з сатину твіл дуже популярні, адже на них добре наносяться та тримаються яскраві малюнки.

Сатин страйп – однотонна тканина у смужку. Отримують його завдяки чергуванню зворотної та лицьової сторони. Донедавна страйп вважали суто готельним видом постільної білизни, але кожен рік він стає все популярнішим серед господинь. Щільність та міцність -- головні переваги страйпу.

Сатин жакард -- особливий вид сатину, де використовують дві техніки плетіння тканини: жакардова та сатинова. Щоб створити візерунок, беруть нитки не лише різні за кольором, а й за розміром. Переплітаючи їх, створюють рельєфний малюнок. Щільність жакарду висока, вона відчувається на дотик. Зазвичай у постільному комплекті жакардова тканина слугує для краси, а для зручності простирадло та низ підковдри, шиють зі звичайного гладенького сатину.

Сатин люкс, чи як ще його називають єгипетська бавовна, найтонший, та при цьому найщільніший вид. Щоб його створити нитки роблять дуже тонкими та гладенькими. Його часто порівнюють з шовком, і справді, зовні та на дотик вони схожі. 

0AT4tp6E9y4qdSazo-BmrQdsR6-WOnWWqh2pAZLwN-TCXMS2VCxI0UwavWXgsbbxl1GQUqnZHkVnyJJWm7Tkxjucc9QNwdcBDl31vnmL8pm-8DUeKs3-m5lQ_NOblPltD0j7tl1MGdi9DdgQflEqt5SCZlI8cayN7-rThz5NvP08XsOlL2t58elzVg

Як отримують сатин

Технологія виготовлення сатину зародилась в давні віки в Китаї. Тоді його виробляли з шовкових ниток. З часом ткачі помітили, що спеціальним чином оброблені бавовняні нитки отримують ті самі якості, що й шовкові. Використовуючи сатинове діагональне плетіння отримують тканину, яка по довговічності навіть перевершує шовк.
Щоб ви мали уявлення, чому сатин має свої особливості, відмінні від інших тканин для постільної білизни, ми розповімо вам про всі етапи його створення.

1.Відбір сировини. Щоб отримати справді якісний сатин беруть не всі бавовняні волокна, а лише ті, які відповідають нормам довжини. Ламані та недостатньо довгі вибраковуються.

2. Обробка бавовняних волокон спеціальними розчинами для покращення їх гладкості та міцності. 

3. Витягування та вигладжування волокон для тонкості ниток.

4. Плетіння тканини. Завдяки всім проведеним попереднім етапам, нитки для сатину дуже тонкі, але при цьому міцні. Тканина з них виходить щільна й напрочуд гладенька.

   Сатин фарбують у набивний та реактивний спосіб. У першому випадку на полотно за допомогою спеціальних машин наносять малюнок. Саме такий метод дозволяє створювати візерунки.

Реактивний – більш глибоке фарбування ниток перед тканням. У набивний спосіб зазвичай фарбують сатин твіл, реактивним -- жакард, страйп та однотонні люксові сатини.

glkpvgzlM_MYd3FMVCD2QcOd1SO40gEN7RODOMW8040KeIwDjsdsFsX_GhOylcohRubodGukvWA9XQHo1AAyGVcsol2yquVAoPH3i86sDEOoor5RYwsQeFF6HjBevOveYTDuF5DqobJOJlGrXx0maEpziYeTGb2dRD38vUN4vKNXTEEAqFdrRLdmJA

Що ви повинні знати вибираючи постільну білизну з сатину

У кожного виробника постільної білизни свої стандарти. Щоб серед всього різноманіття обрати дійсно якісний виріб, підійдіть зважено до покупки.

  1. Тканина повинна бути однорідною без ділянок, що просвічуються. В залежності від насиченності фарбування набивного сатину, він може здаватись жорсткуватим. Цей недолік проходить після прання. Також нормальним вважається незначне зафарбовування води під час прання. Так вимиваються залишки фарби. 
  2. Шви повинні бути без висмикнутих ниток. Краще якщо постільна білизна шиється класичним білизняним швом. У якому тканину підвертають і прострочують. Це дає додатковий захист від деформації виробу.
  3. На сатині не повинно бути вузлів. Таке можливо лише у бязі. Сатин більш досконала та дорога тканина і на ній це вважається дефектом.

Бажаєте купити постільну білизну з сатину пошиту за усіма правилами, з якісної тканини, переходьте за посиланням в інтернет- магазин Dom Cotton. Обирайте комплект, а менеджери вам допоможуть. До речі, там вам пошиють комплект за індивідуальними розмірами 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |