misto.zp.ua

Секретар Запорізької міської ради: щодо підготовки до нового опалювального сезону

Секретар Запорізької міської ради: щодо підготовки до нового опалювального сезону

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

– Запоріжці!

У місті триває підготовка до нового опалювального сезону. Наведу трохи цифр. На сьогодні вже підготовлено 41% котелень та 42% центральних теплових пунктів; проведено 47% гідравлічних випробувань ділянок теплових мереж та виконано роботи по заміні 41% теплових мереж від плану, у тому числі й мереж опалення. Повне завершення цих робіт заплановане до 25 вересня.

Також зазначу, що після проведення гідравлічних випробувань теплових мереж на міцність та щільність були виявлені ділянки, які потребують першочергової заміни. На сьогоднішній день вже виконана позапланова заміна 39% виявлених пошкоджених мереж.

Це що стосується технічної сторони питання. Тепер трохи про фінансову. На цей час заборгованість споживачів за послуги з постачання теплової енергії складає 1 мільярд і майже 923 мільйони гривень. Левова частка (а саме 1 мільярд і трохи більше ніж 538 мільйонів гривень) – це борги населення.

Що стосується заборгованості Концерну «МТМ» за природний газ, яка виникла через борги споживачів та різницю в тарифах, то робота по її зменшенню йде за кількома напрямками. По-перше, всі кошти, які надходять від споживачів на рахунки Концерну «МТМ», направляються виключно на погашення існуючої заборгованості за поточний рік. По-друге, Верховна Рада планує прийняти проєкт Закону, який дозволить погасити частину заборгованості з держбюджету через компенсацію різниці в тарифах, яка утворилась за період дії Меморандуму. Мова йде саме про той Меморандум, який регулював тарифи на тепло та гарячу воду для населення і дав можливість не підвищувати їх у минулому опалювальному сезоні. Щодо тієї заборгованості, яка виникла за минулі періоди, а не в поточному році, то зараз ведеться робота з її реструктуризації. Відповідний договір вже надіслано на адресу «Нафтогазу України».

Також хочу підкреслити, що на сьогодні немає ніякої загрози зриву опалювального сезону через борги. Концерн «МТМ» вже має діючий договір про договірне списання, який дозволить без перешкод укласти новий договір на постачання природного газу у новому опалювальному сезоні навіть за наявності боргів.

Але все ж таки прошу вас не забувати, за можливості, сплачувати комунальні послуги. Це важливо і для економіки, і для зарплати комунальників, і для функціонування житлово-комунального господарства міста. Також це значно полегшить підготовку до нового опалювального сезону.

Пам’ятайте – разом переможемо!


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в