misto.zp.ua

Провокаційна дипломатія Вашингтона: Тайвань – лише привід для розмови

Провокаційна дипломатія Вашингтона: Тайвань – лише привід для розмови

Останніми тижнями світовий інформаційний простір заповнений повідомленнями щодо можливого візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань. Багато хто роздмухував тезу про початок війни між американцями та Китаєм, який всіляко пручається візитам іноземних осіб на цей острів.

 
Власне, сам Вашингтон вустами Пелосі і спровокував цю ситуацію: тільки-но вона заявила про свої наміри відвідати Тайвань, як здійнялася буря. У Пекіні навіть погрожували «відповідною реакцією», під якою дехто зрозумів, що літак з американською чиновницею взагалі можуть збити. І така істерія нагніталася досить тривалий час.
 
Але, на наш погляд, все, що відбувається - лише дипломатичні ігри. Кілька місяців у Вашингтоні обговорюють можливість вести більш зважену політику відносно Китаю. Світ змінюється, а з ним – і геополітичний вимір сучасності. А якщо США зуміють таки налагодити відносини з Пекіном, вони матимуть шанс приструнити інших крупних гравців – РФ, наприклад.

Відповідно, провокація з Тайванем, який Джо Байден обіцяв «захищати» в разі нападу КНР, відіграли свою роль у зрушенні перемовин з мертвої точки. Тобто це виявилося не так вже й складно. Тепер Пекіну слід визначатися щодо своїх подальших взаємин із Вашингтоном.

 
Хіба що китайська сторона дипломатичну провокацію прийме за реальну загрозу – такого варіанту теж не можна відкидати. Тому чекаємо, що принесе нам сьогоднішній день, коли Пелосі нібито має зазирнути на Тайвань.

Максим КОРОБЕЦЬ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в