misto.zp.ua

Осінні рецепти: страви, з якими ви полюбите осінь

Осінні рецепти: страви, з якими ви полюбите осінь фото

 

Найкорисніша та найсмачніша їжа приготована з сезонних продуктів. Що готувати восени.

Ми підібрали декілька рецептів осінньої кухні. До смішного прості й смачні рецепти, які допоможуть вам насолоджуватися кожним осіннім днем.

Картопля з грибами, запечена в гарбузі

Інгредієнти:

3 великих картоплини;

400 г будь-яких грибів;

великий гарбуз;

1 головка ріпчастої цибулі;

рослинна олія;

сіль, перець на (свій) смак.

Приготування:

Картоплю з грибами наріжте і обсмажте на сковороді з цибулею і сіллю до напівготовності. З гарбуза акуратно зріжте верхівку (отвір повинен бути не дуже великим) і залиште її в якості кришки. Відокремте м'якуш і ретельно промийте гарбуз всередині і зовні.

Складіть обсмажену картоплю з грибами в гарбуз, закрийте «кришкою» і поставте у духовку. Випікайте близько 40 хвилин при 180 градусах, поки гарбуз не стане м'яким.

Французький цибульний суп

Інгредієнти:

1 кг цибулі,

1 л бульйону (краще яловичого),

250 г картоплі,

3 ст.л. вершкового масла,

200 г твердого сиру,

300 г вершків,

сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,

черствий батон або багет,

лавровий лист,

чорний перець,

тим’ян

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями і впродовж півгодини пасерувати на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику. До цибулі додати картоплю, нарізану кубиками, і залити бульйоном. Варити до готовності картоплі і додати сіль, перець. Отриману масу слід трохи остудити і подрібнити блендером. Після чого необхідно додати вершки, сік лимона (або вино) і спеції. В принципі, суп готовий, і подавати його слід з грінками з білого хліба. Але якщо ви хочете повної відповідності класиці, то приготований суп варто перелити в порційні горщики для запікання і рясно посипати тертим сиром. В такому випадку суп буде готовий до поїдання після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру.

Курка в журавлинному соусі

Інгредієнти:

1 курка,

2 зубки часнику,

паприка,

зерна гірчиці,

розмарин,

петрушка,

кріп,

базилік,

рослинна олія,

сіль;

Для соусу:

200 г журавлини,

100 г цукру,

1 ст. л. крохмалю.

Приготування:

Курку необхідно промити і обсушити. У ступці розтерти трави з маслом, часником і гірчицею. Курку натерти сумішшю і сіллю – зсередини і зовні. Залишити маринуватися на дві години. Потім курку слід запекти в духовці при температурі 200 °С, впродовж 1-1,5 годин.

Для приготування соусу журавлину треба залити склянкою води і закип'ятити. Ягоди відкинути на друшляк, зберігши відвар, перетерти через сито. Однорідну суміш повернути в гарячий відвар, знову закип'ятити, всипати цукор, сіль і заздалегідь розведений крохмаль. Уже майже готовий соус треба згустити на маленькому вогні кілька хвилин, остудити і перелити в соусник. Готову курку можна прикрасити зеленню і подати з соусом.

Гарбузовий пиріг

Інгредієнти:

250 г якісного печеного гарбуза,

50 г волоських горіхів,

3 склянки борошна,

50 г вершкового масла або маргарину,

50 г цукру,

0,5 ч. л. соди,

0,3 ч. л. лимонної кислоти,

кориця,

гвоздика

Фруктове повидло для начинки.

Приготування:

Печений гарбуз подрібнити блендером і з'єднати з борошном, подрібненими горіхами, маслом (маргарином), содою, лимонною кислотою, прянощами і цукром. ⅔ тіста розкачати в пласт, викласти його на змащене деко і викласти начинку з будь-якого фруктового повидла. З решти третини тіста необхідно скачати тонкі джгутики і розкласти їх у вигляді сітки поверх повидла. Щоб тісто не липло до рук, їх можна рясно змащувати соняшниковою олією. Випікати пиріг слід при температурі 200-220 С.

Клафуті зі слив

Інгредієнти:

4 ст. л. борошна,

12 великих слив,

8 яєць,

300 мл вершків,

6 ч. л. цукрової пудри,

2 ч. л. вершкового масла,

2 ч. л. цукру

Приготування:

Сливи очистити від кісточок і нарізати часточками. Форму для випікання змастити вершковим маслом, укласти сливи і посипати їх цукром. Яйця слід збити з цукровою пудрою до пишності, додати вершки і продовжувати збивати. Всипати борошно, не припиняючи збивати. Тістом залити сливи і відправити пиріг у духовку, попередньо розігріту до 200 С. Час випікання – 20-25 хвилин.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |