misto.zp.ua

Недолив палива на АЗС: як боротися з недобросовісними заправниками

Недолив палива на АЗС: як боротися з недобросовісними заправниками

Потреба в паливі є в кожного водія транспортного засобу. Сьогодні ціни на ПММ постійно ростуть, але пересідати з автівки на міський транспорт хочуть далеко не всі. Водночас все частіше водії жаліються на неякісне паливо та недолив з боку АЗС. Наприклад, якщо ви сплатили за умовні 20 літрів, а в баці опинилося якихось 18. Прикро, адже ви 10% вартості заплатили ні за що!

Як боротися з такими випадками? У цій статті ми розповімо, як швидко та просто вивести на чисту воду недобросовісні АЗК законним та доступним способом.

6 порад водієві: як проконтролювати та не допустити недолив палива

  1. Пам'ятайте про допустиму норму недоливу. За стандартами він може складати не більше, ніж 0,25%, отже, якщо недолив в межах цієї цифри, можливо це — технічні особливості АЗС, на якій ви заправляєтеся.
  2. Обов’язково слідкуйте за тим, як оператор заливає паливо. Іноді причиною недоливу стає банальна недбалість персоналу — наприклад, якщо під час заправки шланг колонки перекрутився, отже потік палива стає слабшим. Також до аналогічних результатів може привести передчасне вимкнення пістолета оператором: замовлена кількість палива ще не потрапила у бак, а пістолет вже заблоковано. Тому краще або стежити за роботою оператора, або використовувати АЗС самообслуговування, де ви самі контролюєте залив.
  3. Нагрів пального іноді провокує недолив в бак, а тому краще не заправляйтеся на АЗС, де резервуари та колонки стоять під відкритим сонячним промінням або краще заправляйтеся вранці, поки резервуари не нагрілися.
  4. Запитайте, чи здійснюється контроль палива для АЗС на обраній заправці. Сьогодні для цього використовуються системи супутникового моніторингу, точні та прозорі. Обирайте АЗС, де такий контроль впроваджено.
  5. Краще заправлятися на тій колонці, де щойно вже заправилося інше авто — це значить, що в ній приладдя працює точно. Також не варто заправлятися на тій колонці, резервуари якої щойно були дозаправлені з бензовоза.
  6. Врешті-решт, відмічайте для себе, на яких заправках були проблеми з недоливом, та уникайте їх надалі.

Всі ці поради допоможуть вам запобігти прикрих ситуацій, коли пального раптом не вистачило просто на трасі, або коли витрати на паливо стали занадто високими порівняно з витратами самого палива.

Фіксація недоливу — чудова можливість отримати від недобросовісної АЗК літри, що відсутні, або грошову компенсацію за пальне.

Не бійтеся відстоювати свої права та маючи підозри обов’язково просіть провести контрольний налив. Адже чесному АЗК нема чого приховувати, а боротися з шахраями за свої права необхідно.

Будьте обачливі та бажаємо вам щасливої дороги!


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |