misto.zp.ua

Маша Зозуля

Регулярні заняття для дівчинки - це запорука подальшого розвитку!

Маша Зозуля

Маша Зозуля, 15.02.2013 року народження

Діагноз: Синдром Вольфа-Хіршхорна; ЗПМР; тетрапарез.

Новини про лікування Марії Зозулі

Консультативний висновок

Рахунок

Як допомогти?

Звіт про надходження пожертв

UPD на 30.09.2022:

Після піврічної перерви Маша розпочала курс реабілітації. Весь цей час дівчинка займалася вдома з мамою, але коли за справу беруться фахівці, результати стають значно кращими!

Маша вже може самостійно стояти біля опори, але зробити перший крок ще не наважується. Окрім психологічного бар’єру, на заваді стає недостатній фізичной розвиток. Саме над цим і працюють фахівці у реабілітаційному центрі.

За результатами генетичного обстеження Маші підібрали спеціальну дієту. Завдяки правильному харчуванню дівчинка стала більш активною та уважною, а також набрала чотири кілограми ваги. Це неабияке досягнення, бо набрати вагу для Маші завжди було проблемою.

Завдяки вашій допомозі, ми оплатили реабілітаційний курс для Маші на цілий місяць! Дякуємо, друзі! Але наш збір продовжується, бо регулярні заняття для дівчинки - це запорука подальшого розвитку!

=====================================

Маша – унікальна дівчинка, у світі таких одиниці. Дефект гену привів до рідкісної генетичної мутації – синдрому Вольфа-Хіршхорна.

Довгий час про справжній діагноз ніхто не здогадувався. Замість нього в Машиній медичній картці були перераховані вади розвитку, частина з яких поступово була виправлена хірургами. З рештою їй доводиться жити.

Машина мама провела величезну роботу з пошуку інформації. Завдяки цьому, у п'ять рочків генетичний аналіз прояснив ситуацію: у Маші маловивчене та вкрай рідкісне генетичне захворювання. Лікарі не зустрічаються з ним і майже не знають, як полегшити життя таких дітей.

Ось вже три роки, як Маша кілька разів на тиждень ходить до реабілітолога та логопеда, відвідує заняття для психічної корекції. За цей час стався величезний стрибок у розвитку. Маша начебто прокинулася і почала досліджувати навколишній світ. Жестами і звуками дівчинка висловлює свої бажання: хоче їсти - повзе в кухню, до свого стільчика. А для прогулянки дістає одяг із шафи та притискає до себе. Маша ще не вміє ходити, тож вона пересувається по квартирі, сидячи на попі. І в неї це чудово виходить!

 

Маша Зозуля

 

Неймовірно, але дівчинка, яка ще кілька років тому була у постійній дрімоті та апатії, зараз дивиться мультики та слухає казки! Ось він, результат праці зі спеціалістами та домашньої роботи з мамою. Але щоденні заняття слід продовжувати. Без них Маша знову впадає в «сплячку», і її життя перетворюється на існування.

Ми з вами вже кілька разів допомагали Маші відвідувати заняття, завдяки чому дівчинка могла розвиватися. Підтримайте Машуню і цього разу, і вона обов'язково потішить новими досягненнями!

20 січня на платформі dobro.ua розпочався проект "Незвичайна Маша. 2". Отже допомогти Маші можна і на сайті наших партнерів.

Сім'я мешкає у м. Запоріжжі.

За додатковою інформацією Ви також можете звернутися до співробітників Фонду "Щаслива Дитина"


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

В 2004 году один молодой человек решил помочь детям в интернате. Парня звали Альберт Павлов, и он хотел подготовить детей к выходу во взрослую жизнь. Ведь за воротами интерната нет нянь и воспитателей, а на завтрак, обед и ужин надо сначала заработать. Так появился проект www.deti.zp.ua

В 2007 году проект перерос в Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок» с офисом, сотрудниками и счетами в банке. Сейчас фонд объединяет тысячи жертвователей, и помогает детям, больницам, малообеспеченным и приёмным семьям. Ежегодно объём помощи составляет несколько миллионов гривен.

В этой рубрике мы размещаем актуальную информацию фонда о нуждах детей, лишенных родительской заботы, а также о потребностях тяжело больных ребят.

Надеемся на Вашу поддержку и помощь!

Контакты

Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок»

Сайт: www.deti.zp.ua
Email: info@deti.zp.ua
FB: @detizpua
Телефоны:
+380 (50) 452-03-92
+380 (96) 700-55-91 (моб.)

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в