misto.zp.ua

Краще покриття для підлоги – вініл чи ламінат?

• на правах рекламы

Краще покриття для підлоги – вініл чи ламінат?

В сучасних умовах немає впевненості в тому, який саме матеріал потрібно обрати, щоб покрити ним підлогу в домі. Протягом багатьох років виробники підлогових покриттів впроваджували інновації та модернізували матеріали, які вони використовують, створюючи чудові варіанти для домовласників. Серед очевидних фаворитів, котрі зараз у всіх на слуху – ламінат та вінілова підлога. Потрібно лише обрати, який саме варіант краще купити через магазин Альберо в інтернеті. Зараз Україна здатна запропонувати представлені в різних стилях матеріали, які прекрасно імітують справжнє дерево, камінь чи плитку. Тому, слід виділити бодай трішки часу на вивчення інформації, що стосується ремонту будівлі.  

Хоча вінілові та ламінатні підлоги мають багато спільного, є кілька важливих елементів що роблять їх кардинально різними з точки зору практичності використання. Коли потрібно обрати, що встановити у своєму домі, краще враховувати потреби будинку та кімнати в яких відбувається ремонт. Саме тому, потрібно в подробицях розібратися в обох видах покриття. 

Особливості вінілової підлоги

Вініл – це прекрасний матеріал для створення мінцої підлоги, що не буде пропускати вологу. За рахунок спеціального захисного покриття вдається нанести малюнок, котрий здатний захистити матеріал від сторонніх факторів впливу. Важливо відзначити той факт, що до складу вінілової підлоги входить синтетичні матеріали, які, тим не менше, не викликають алергії. Наразі, можна обрати чудовий варіант для закупки, обравши один з багатьох типів вінілової підлоги, типу вінілової дошки, або плити. 

Вінілові підлоги раніше були обмежені у виборі дизайну, але вініл в останні роки було сильно модернізовано до різноманітних стилів і візерунків для більш сучасного та привабливого вигляду. На відміну від ламінату, вініл також є більш різноманітним з точки зору дизайну. Вінілові підлоги можуть мати візерунки, що нагадують не тільки дерев'яні, але й кам'яні та керамічні підлоги.

Серед очевидних плюсів вінілу:

  • Можливість самостійного встановлення;
  • Довготривалий строк служби, який складає десятки років;
  • Вініл на 100% складається з матеріалів, які захищені від води.

Звичайно ж, є також і декілька очевидних мінусів вінілу:

  • Деякі типи вінілу складніше встановлювати аніж інші;
  • Занадто важкі речі можуть залишати вм'ятини на поверхні підлоги. 

Як можна зрозуміти – у вінілової підлоги є чимало переваг і не так багато мінусів. Але чи краще вініл за ламінат? Це можна зрозуміти, якщо розглянути переваги матеріалу. 

Особливості ламінату

Вперше, ламінат був представлений для масового покупця в кінці 70-х років минулого століття. Його вартість тоді була значно вищою, ніж зараз. Тепер ціна настільки доступна, що він став значно популярнішим за традиційну дерев’яну підлогу. Це прекрасний вибір для власників дому, які хочуть створити підлогу, котра буде виглядати не гірше паркету. Завдяки ламінату, витрачати великі гроші на матеріали для підлоги не доведеться. Можна не сумніватись в тому, що для житлових приміщень та коридорів – це саме те, що потрібно. 

Так само як і вініл, ламінат виготовлений із синтетичних матеріалів. В нього є декілька важливих переваг:

  • Доступна ціна;
  • Комфорт при ходьбі;
  • Реалістичний зовнішній вигляд.

Звичайно ж, є декілька очевидних мінусів:

  • Є ймовірність, що матеріал потрібно буде замінити через 10-15 років використання;
  • Не всі типи ламінату мають захист від води. 

На жаль, ламінат не так добре протистоїть воді, як вініл. Незважаючи на те, що деякі варіанти ламінованих підлог є водостійкими, вони все одно можуть пошкодитися під час тривалого впливу води.

 

Висновки

Вінілові та ламінатні підлоги мають багато спільних рис, як-от доступність і можливість самостійного встановлення в більшості випадків. Ці синтетичні матеріали для підлоги мають різноманітні кольори, візерунки та дизайни. Серед причин, чому варто було б віддати перевагу вінілу – вподобання щодо зовнішнього вигляду, додатковий захист від води, довговічність. А от якщо хочеться простоти, то тут не обійтися без ламінату.

 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в