misto.zp.ua

Хвороба, яка стає поширеною: фотодерматоз

Хвороба, яка стає поширеною: фотодерматоз

Доволі рідкісне захворювання наразі виявляють дедалі частіше в різних людей. Фотодерматоз — це особлива реакція шкіри на ультрафіолет або сонячне світло, проте самі промені не викликають хворобу. Вона виникає за умов окремих проблем організму. Якщо в людини виявили фотодерматоз лікування краще проводити в сучасній клініці Оксфорд Медікал, адже лише кваліфікований підхід дає результати.

Профілактика, аби не було «алергії на сонце»

Не кожен знає, як проявляється фотодерматоз. Симптоматика може нагадувати звичайну сильну засмагу, але серед симптомів хвороби є не лише почервоніння шкіри та свербіж:

  • фотодерматоз проявляється шкірними висипами;
  • шкіра в такому випадку покривається пухирями або навіть набрякає.

Самолікування за цих симптомів не рекомендоване, проте запобігти проблемі можливо. Для цього варто виконувати деякі нескладні дії:

  • намагайтеся обмежувати пряме потрапляння променів сонця на шкіру;
  • в літні сонячні дні краще не використовувати декоративні косметичні засоби та парфуми, які містять ефірні олії;
  • корисно не зловживати солярієм та сонячними ваннами;
  • вдягайте капелюхи та одяг з довгими рукавами;
  • якщо обожнюєте засмагати, застосовуйте спеціальні креми, що містять фотодесенсибілізувальні речовини (скорочено — SPF) — вони здатні знижувати чутливість шкіри до сонячних променів.

Така профілактика допоможе уникнути небажаних проблем, адже в іншому випадку людині знадобиться спеціальне лікування, яке може призначити лише кваліфікований лікар з урахуванням всієї клінічної картини та історії хвороб пацієнта.

Причини фотодерматозу

Найпоширенішим типом фотодерматозу є поліморфний, за якого висипи на шкірі можуть з’явитися вже після нетривалого перебування на сонці.

Хвороба не завжди виникає через поєднання внутрішніх проблем під впливом зовнішніх факторів — іноді фотодерматоз є спадковим. Якщо в родині хтось має схильність до захворювання, варто врахувати це й дотримуватися профілактичних рекомендацій. Не бійтеся хвороби, адже її доволі легко попередити.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |