misto.zp.ua

Говорили про проблему дітей-сиріт. Олена Зеленська зустрілася з Урсулою фон дер Ляєн у Києві

Напередодні Європейського самміту до Києва прибула президентка Європейскої комісії Урсула фон дер Ляєн. Перед саммітом вона зустрілася у Києві з Оленою Зеленською.

Урслула фон дер Ляєн і Олена Зеленська (Фото:@Олена Зеленська/Telegram)

Урсула фон дер Ляєн і Олена Зеленська (Фото:@Олена Зеленська/Telegram)

Перша леді Олена Зеленська розповіла в соцмережах про свою зустріч із президенткою Європейської комісії Урсулую фон дер Ляєн. Темою зустрічі стала проблема українських дітей-сиріт, яких через війну в країні стало набагато більше. Вони обговорювали реформування українських будинків для дітей-сиріт і перша леді запросила поділитися досвідом Європейського союзу за цим напрямком.

«Вихованцями дитячих інтернатів в Україні є майже 25 тисяч сиріт. І, на жаль, кількість таких дітей щодня збільшується через російське вторгнення… Протягом кількох останніх місяців за допомогою порталу Дія понад 800 українських родин розпочали консультації щодо можливого усиновлення. Попри війну, всупереч їй — українці прагнуть ділитися сімейним теплом. Саме зараз Україна як ніколи близька до того, щоб позбутися застарілого радянського явища — дитячих будинків — та знайти прийомну родину для кожної дитини», — написала Олена Зеленська.

Вона додала, що виховання дітей у родинах, а не сиротинцях — є однією з вимог для вступу України до ЄС.

«Говорила про це сьогодні з пані Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Вона не вперше за ці важкі місяці відвідує Київ, саме вона також послідовно відстоювала надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС та всебічної військової допомоги».

 

Фото: @Олена Зеленська/Telegram

Фото: @Олена Зеленська/Telegram

«Розповіла пані фон дер Ляєн, що бути прийомною родиною в Україні зараз важко як ніколи. Для прикладу: 343 прийомні родини, в яких виховується 1386 дітей, стали переселенцями всередині країни — бо втратили своє житло або не почуваються більше у безпеці. Іще 706 родин з 3093 дітьми виїхали за кордон. Їм також часто нема куди повертатися», — поділилася Зеленська подробицями зустрічі.

Вона зазначила, що Україні знадобиться європейській досвід у реформі дитячих будинків. Вона повідомила, що у співпраці з Міністерством соціальної політики розпочинається створення проєктного офісу, який буде мозком реформи і задасть їй правильний напрям.

 

Фото: @Олена Зеленська/Telegram

Фото: @Олена Зеленська/Telegram

Олена Зеленська зустрічалася із Урсулою фон дер Ляєн під час свого візиту до Брюсселя. Вона стала першою в історії Європарламенту гостею, запрошеною на засідання, присвяченого заслуховуванню щорічної Доповіді про стан Європейського союзу.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

В 2004 году один молодой человек решил помочь детям в интернате. Парня звали Альберт Павлов, и он хотел подготовить детей к выходу во взрослую жизнь. Ведь за воротами интерната нет нянь и воспитателей, а на завтрак, обед и ужин надо сначала заработать. Так появился проект www.deti.zp.ua

В 2007 году проект перерос в Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок» с офисом, сотрудниками и счетами в банке. Сейчас фонд объединяет тысячи жертвователей, и помогает детям, больницам, малообеспеченным и приёмным семьям. Ежегодно объём помощи составляет несколько миллионов гривен.

В этой рубрике мы размещаем актуальную информацию фонда о нуждах детей, лишенных родительской заботы, а также о потребностях тяжело больных ребят.

Надеемся на Вашу поддержку и помощь!

Контакты

Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок»

Сайт: www.deti.zp.ua
Email: info@deti.zp.ua
FB: @detizpua
Телефоны:
+380 (50) 452-03-92
+380 (96) 700-55-91 (моб.)

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в